Ledenadministratie

De vereniging

ViP is ontstaan op 15 september 1999 door een fusie van volleybalverenigingen Dinsvo en Purvo. De vereniging heeft senioren, junioren, recreanten, beachleden, verenigingsleden en donateurs.

Het kloppend hart van de vereniging is de ledenadministratie. Zonder leden geen vereniging. Alle informatie met betrekking tot de ledenadministratie is op de website te vinden. Heb je toch nog een specifieke vraag waar je het antwoord niet direct op vindt, neem dan contact op met de Ledenadministratie.

Inschrijven

Lid worden?

Alvorens lid te worden is het gebruikelijk dat je eerst bekend wordt bij ViP. Dat doe je door:

Informatie in te winnen bij één van de technische commissieleden van de:

 • Commissie Competitie Senioren als je in de seniorencompetitie wilt gaan spelen
 • Commissie Competitie Jeugd als je nog geen 18 jaar oud bent
 • Beachcommissie als je beachvolleybal wilt gaan spelen
 • Recreantencommissie als je alleen recreatief volleybal wilt gaan spelen en/of
 • Een paar proeftrainingen mee te maken.

De commissieleden staan op de website onder Vereniging > Organisatie. Daar staat een link om contact te maken. Je kunt natuurlijk ook één van de trainingen bezoeken en daar informatie opvragen. De trainingsgroepen staan op de website onder Informatie > Trainingsgroepen. Daarna krijg je te horen wat de mogelijkheden voor je zijn binnen ViP en kun je beslissen of je lid wilt worden. Als je lid wilt worden kun je dat kenbaar maken door het online invullen van het digitale inschrijfformulier, dat op de website is te vinden. Na het digitaal invullen en digitaal verzenden van het inschrijfformulier ben je lid van ViP.

Inschrijfgeld

Bij inschrijving wordt een inschrijfgeld van € 7,00 extra boven op de contributie gerekend. Dat geldt voor zowel als je je alleen als “zaallid” of als “beachlid” hebt aangemeld als voor “zaallid” en “beachlid” tegelijkertijd.

Digitale pasfoto

Een digitale pasfoto hebben we nodig voor een spelerspas. Een spelerspas is alleen nodig als je als nieuw lid competitie gaat spelen. Als je in Purmerend een digitale pasfoto wilt laten maken kan dat bij Foto Looman in de Hoogstraat 7F te Purmerend.

Waar dient de foto aan te voldoen?

Het betreffende lid kan de pasfoto laten maken via een bij de stichting Nederlandse Fotovakhandel aangesloten vakfotograaf. Meer informatie hierover op de website van de Nevobo.

Na het maken van de pasfoto voert de fotograaf samen met het lid een aantal gegevens in: naam, adres, geboortedatum, relatiecode en e-mailadres. Deze gegevens worden gebruikt om de foto bij de Nevobo aan de lidmaatschapsgegevens te koppelen. De gegevens worden uitsluitend gebruikt om ervoor te zorgen dat de pasfotoverzending op de juiste manier kan worden afgehandeld. Deze vorm geniet de voorkeur van de Nevobo, omdat de kwaliteit van de digitale pasfoto dan absoluut gewaarborgd is.

Maar het kan ook anders. Het betreffende lid stuurt zijn/haar digitale pasfoto naar de ledenadministrateur van de vereniging. De digitale pasfoto dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • het dient een actuele pasfoto te zijn;
 • van voren genomen (oriëntatie portrait);
 • ogen goed zichtbaar;
 • kleurenfoto;
 • uitsluitend een JPEG bestandformaat;
 • resolutie 600*800 pixels;
 • verhouding 3*4;
 • bestandsgrootte 256 tot 512 kb

Het handigst en snelst is om je digitale pasfoto naar je eigen mailadres te laten mailen. Als je de foto daarna vanuit huis naar de ledenadministratie stuurt, zorgt deze ervoor dat de foto bij de Nevobo komt. Bijkomend voordeel is, dat je er dan zelf ook nog wat aan hebt.

Spelerspas

Wanneer een lid competitie gaat spelen, moet er een spelerspas aangevraagd worden bij de Nevobo. Daar is een digitale pasfoto voor nodig (zie hiervoor). De ledenadministratie vraagt de spelerspas aan. De spelerspas is nodig voor identificatie bij elke Nevobo-competitiewedstrijd. Het lid is verantwoordelijk voor de pas. Als de pas zoekraakt, moet de ledenadministratie een nieuwe pas (duplicaat) aanvragen. Een duplicaat spelerspas kost je € 5,-. Als een speler lid wordt van een andere vereniging, wordt de spelerspas meegenomen. Ook leden die stoppen met volleyballen, nemen hun spelerspas mee. De jeugdleden leveren aan het eind van het seizoen hun kaarten in bij het secretariaat van de CCJ.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bij ViP geldt voor een heel seizoen.

Het “indoor” seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het volgende jaar.

Het “beach” seizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober van datzelfde jaar.

Uitschrijven

Afmelden doe je door het online invullen van het digitale uitschrijfformulier, dat hier op de website is te vinden. Na verzending komt het uitschrijfformulier bij de ledenadministratie die je een bevestiging van ontvangst stuurt.

Afmelden voor het “indoor” lidmaatschap moet voor 1 juni.

Afmelden voor het “beach” lidmaatschap moet voor 1 december.

Als je je afmeldt bij ViP, wil het bestuur graag weten, wat de reden daarvoor is. Hiervoor is in het uitschrijfformulier een kleine enquête verwerkt. Het verzoek is om deze enquête in te vullen. Met deze gegevens kan het bestuur in de toekomst misschien beter rekening houden met de wensen van al onze leden.