Digitaal Wedstrijd Formulier

Het Digitaal Wedstrijd Formulier is de modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. Met behulp van het Digitaal Wedstrijd Formulier zijn alle wedstrijdgegevens en uitslagen snel up-to-date en worden er vele kansen voor de toekomst gecreëerd.

Als ViP willen we langzaam richting een breed ingezet DWF. Daarom heeft ViP twee tablets aangeschaft om het DWF tijdens de competitie te gebruiken. Deze twee tablets liggen in een koffer in de ViP kast in de kantine van de Karekiet. De sleutel om de koffer te openen zit aan het sleutelblok. Hierin zitten ook een aantal handleidingen voor het gebruik van het DWF. Deze staan ook op de website van ViP.

Voorlopig blijven we ook nog het papieren wedstrijdformulier gebruiken als back-up, alleen H1 is al helemaal overgestapt.

Binnen ViP gebruiken we het DWF op twee manieren.

  1. Live bijhouden: online live het DWF bijhouden met een tablet bij het veld (overige teams naar keuze, voor heren 1 verplicht) óf
  2. Resultaat invoeren: gebruik vereenvoudigd DWF; optie Resultaat invoeren kiezen op de DWF-site.

Globale werkwijze

  1. Als je nog geen inlogcode hebt bij de Nevobo, dan moet je je eerst eenmalig registreren op: https://login.nevobo.nl/registreren. Houd hiervoor je lidnummer bij de hand.
  2. Voorafgaand aan de wedstrijd moeten de spelers goed ingevuld zijn in het DWF, dit is de taak van de aanvoerder c.q. coach. Van de ViP teams staan deze vrijwel allemaal ingevoerd. Dit kan thuis worden gedaan via http://dwf.volleybal.nl/, dat scheelt in de sporthal tijd.
  3. Het live bijhouden spreekt voor zich, bekijk een handleiding of demo op: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/digitaal-wedstrijd-formulier/.
  4. Het resultaat invoeren kan worden gekozen na het invoeren van de namen. Gebruik vervolgens een hulp formulier uit de DWF koffer en vul na afloop van de wedstrijd de setstanden en spelers die gespeeld hebben in.

Oefenen gebruik DWF

Voor de zaalwacht is het een ‘MUST’  om zelf ook alvast te oefenen hoe het e.e.a. werkt. De ervaring leert dat het nogal hectisch kan zijn bij het aanmelden van de teams. Als je dan alles nog moet uitzoeken wordt het een hoop ge’stress’. De Nevobo heeft hiervoor een ‘oefen’ site gemaakt: http://dwf-demo.volleybal.nl/inloggen. Kies hier een ‘oefenwedstrijd’ van de Topduikers en zorg dat de wedstrijd speelklaar gemaakt kan worden. Simuleer vervolgens dat de wedstrijd gespeeld is en het wedstrijdformulier terugontvangen is na de wedstrijd. Kies vervolgens de optie ‘Resultaat invoeren’.

Handleidingen DWF voor ViP: