Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Schijnbeweging

Jasper
Door Jasper

We kennen allemaal de gevolgen van de schijnbeweging van de spelverdeler die in plaats van de set-up de bal direct over het net plaatst. Iedereen komt in beweging en probeert alsnog de bal hoog te houden, maar helaas… meestal te laat. Iedereen is wel weer alert en het zijn spannende acties.

Zo meldde dinsdag de minister president dat de scholen weer gedeeltelijk open gaan en dat jongeren tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar onder begeleiding weer mogen sporten. Voor de 13 tot 18 jarigen geldt dan ook de 1,5 meter afstand-regel. Iedereen kwam in actie. Spurd wilde proberen de Purvak in gang te zetten en nam onder andere contact op met VIP. VIP had voor die woensdagavond al een digitale vergadering gepland om te bespreken hoe te handelen. Hier sloten zich jeugdcommissie en een Spurd-vertegenwoordiging bij aan.

Er volgde een snelle reactie. Donderdag werden de palen op de beachvelden door de Gemeente geplaatst. De kunststof platen die het overwaaien van ons zand naar de buren moeten tegengaan werden vervangen door aluminium schotten.

Vrijdag kwam het bericht van het gemeentebestuur dat de Purvak toch niet door kon gaan en er nog niet gesport kon worden.

Na een oproep via de app stonden er zaterdag 8 Vippers de beachvelden op te bouwen en de nieuwe VIP-banner waait en wenkt geïnteresseerden vanaf grote hoogte toe.

Nieuw overleg zal dinsdag plaatsvinden, de gemeentelijke noodverordening moet eerst worden aangepast.

We wachten de adviezen van de NeVoBo, Spurd, NOC*NSF en de Gemeente af. Wanneer we aan de gestelde eisen kunnen voldoen is het wellicht mogelijk dat de jeugd vanaf 4 mei weer kan ballen.

De velden liggen er klaar voor…!

Jef van Bemmel
Voorzitter VIP

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

Powered by keepvid themefull earn money