Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Competitie seizoen 2019-2020 wordt niet meer uitgespeeld

Jasper
Door Jasper

Vanwege de huidige coronacrisis heeft de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) besloten dat de zaalcompetities van het huidige seizoen 2019-2020 van de Topdivisie en lager niet meer worden uitgespeeld. Dat geldt dus voor alle seniorencompetities waar ViP in uit komt. Dit is erg jammer, maar het Bestuur van ViP heeft uiteraard begrip voor deze maatregel.

Vanaf het moment dat er weer gesport kan worden in Nederland, zal de Nevobo proberen toernooien te organiseren om het zaalseizoen op een mooie manier af te sluiten.

Dit betekent in ieder geval ook dat de CMV-toernooien die nu nog in de periode ná 6 april gepland staan vooralsnog blijven staan. Voor die toernooien waar dit in competitieverband was, vervalt het competitie-aspect en worden dit ‘losse’ toernooien. In overleg met de CMV competitieleiders gaat de Nevobo besluiten wat er met de toernooien gaat gebeuren.

De regiobeker-finale staat gepland op 9 mei. Die blijft vooralsnog staan. Echter alle wedstrijden van de halve finale moeten nog gespeeld worden. De Nevobo gaat kijken naar wat de mogelijkheden hiermee zijn; dit zal ook afhangen van wanneer er weer gespeeld kan worden.

Concreet zal dit inhouden dat de volgende evenementen zullen vervallen:

  • PD wedstrijden op 25 april
  • CMV regiokampioenschap op 9 mei in Bovenkarspel
  • Schoolvolleybal regiokampioenschap op 16 mei in Nieuw Vennep

De toernooien/evenementen die wel nog doorgaan:

  • NOJK finale op 11 april
  • Halve finale regiobeker, in welke vorm wordt nog bekeken.
  • Finale regiobeker op 9 mei in Leiden

Door het per direct stopzetten van de competities, worden er in het huidige seizoen geen teams kampioen. Er is momenteel nog geen besluit genomen over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021. De Nevobo vraagt haar leden om mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke indeling te komen. Opties zijn bijvoorbeeld:

  • Er zijn dit seizoen geen kampioenen en degradanten, ieder team komt in 2020-2021 in dezelfde competitie uit.
  • We hanteren de resultaten van een enkele competitie (volledige eerste seizoenshelft) om tot een eindstand te komen die de indeling voor volgend seizoen zal bepalen.
  • We hanteren de huidige stand in de competities.

Kijk voor meer informatie op onderstaande link: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/18/competities-topdivisie-en-lager-gestopt

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

Powered by keepvid themefull earn money