Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

VIP MA1 derde plaats op Internationaal Jeugdtoernooi in de Beuk

Afgelopen weekend werd door Prima Donna Kaas uit Huizen een internationaal jeugdtoernooi georganiseerd in de Beuk in Purmerend. VIP was benaderd door PDK om te helpen met de organisatie en de meiden van de MA1 deden mee aan het toernooi in de categorie <17 jaar.

In totaal waren er 37 teams uit Nederland, Belgie en Duitsland aanwezig in verschillende categorieën. Er werd behoorlijk op niveau gespeeld en het massaal toegestroomde publiek kon dan ook genieten van mooie potjes volleybal.

De meiden A1 van VIP waren ingedeeld in poule C samen met VC Tongerloo (Belgie), DVO uit Oud Beijerland en Prima Donna Kaas (team 2). In totaal waren er 3 poules van 4 teams voor de meiden onder 17 jaar.  De eerste wedstrijd was op zaterdag om 11 uur. De meiden hadden er zin in en vol enthousiasme gingen ze de wedstrijd in tegen DVO (spelend in de hoofdklasse). De wedstrijd werd tot vermaak van het aanwezige publiek uitstekend gewonnen met 21-18 en 21-16 (in de poulefase werden 2 sets gespeeld tot de 21)

Op naar wedstrijd nummer 2 tegen Prima Donna Kaas… Dit is voor de meiden altijd een tegenstander waar ze tegen op kijken dus de zenuwen speelden parten in de eerste set. Er werd verloren met 13-21. Na een heerlijke peptalk van coach Gerard gingen de meiden er in set 2 een stuk voortvarender tegenaan en met resultaat, er werd gewonnen met 21-18! Met een mooie gedeelde eerste plaats gingen we op naar dag 2.

Zondagochtend (heeeeel) vroeg stonden onze dames al weer klaar voor hun laatste poulewedstrijd tegen Tongerlo. De supporters uit Belgie hadden heerlijk in het Van der Valk hotel overnacht en waren luidkeels aanwezig op deze vroege zondagochtend. Ondanks het intimiderende (maar wel sportieve) gezang van TONG-ER-LOOOO, werd door VIP gewonnen met 14-21 en 19-21.  Nu was het afwachten wat PDK tegen DVO zou gaan doen om 10 uur…

Terwijl de ouders heerlijk aan de appeltaart (dank Irene) zaten in de kantine, bleven de meiden naar de wedstrijd van PDK tegen DVO kijken. Na 15 minuten kwamen ze enthousiast jeugend de kantine in, PDK had de eerste set verloren, wat betekende dat we eerste in de poule werden en mochten gaan spelen om plek 1 tot en met 3!!

Om 12 uur stond de eerstvolgende wedstrijd op het programma tegen de winnaar van Poule A, Prima Donna Kaas (team 1). Zenuwachtig en gespannen begonnen de meiden aan de eerste set. Strakgespannen gezichten en voorzichtige aanvallen als gevolg… 2 time-outs van Gerard waarin de meiden vooral werden aangespoord om met plezier te spelen ging het in het laatste deel van de eerste set een stuk beter. Gewonnen werd er niet maar met een goed gevoel gingen we de tweede set in.

De tweede set was misschien wel de beste van het toernooi! Wat een heerlijk potje volleybal om te kijken! De supporters op de tribune genoten van prachtige aanvallen en goed verdedigend werk aan beide kanten. Hé wat zit daar voor leuke supporter op de tribune, is dat niet Ron Zwerver…? En het goede spel resulteerde in een 25-20 winst in de tweede set. Er moest dus een beslissende derde set gespeeld worden. Helaas trokken de meiden hier aan het kortste eind en verloren ze met 15-7, maar heerlijk gespeeld.

Om 16 uur stond de laatste wedstrijd tegen MOVENTIS Academy op het programma. Deze talentvolle meiden uit Frans Belgie waren door ons al meerdere keren gespot vanwege hun lengte en goede spel. Dit team was voor onze meiden helaas nog een maatje teveel. Er werd ruim verloren, maar het was wel een leuke ervaring.

Na de finales werd er door de aanwezige ouders van VIP fantastisch meegeholpen om de zaal binnen no-time weer helemaal opgeruimd te krijgen, zodat de prijsuitreiking plaats kon vinden.

Het was een fantastisch volleybalweekend met een strakke organisatie en geweldig volleybal. Een aanwinst voor het Noord-Hollandse jeugdvolleybal. Volgend jaar vind het toernooi plaats op zondag 27 en maandag 28 december. VIP MA1 zal dan zeker weer van de partij zijn en zet het vast in je agenda, want alle wedstrijden waren de moeite waard om te kijken.

Dank aan iedereen die heeft geholpen en een speciale dank aan Marcel, die beide dagen om 8.15 uur aanwezig was om alle velden op te bouwen!

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

1 reactie

Powered by keepvid themefull earn money