Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Teams

ViP Meiden A: mooie successen en hard bevochten nederlagen op “Holland Top” in Almere

Jasper
Door Jasper

Afgelopen zondag speelden onze meiden A van ViP de eerste speeldag van Holland Top. Een toernooi waar vanouds de beste teams van regio west zich met elkaar meten. Het team dat ViP stuurde bestond voornamelijk uit de meiden A en stond onder leiding van Wouter. Op de passer/loper Kimberley, Nikki en aanvoerdster Lindsy. Het midden werd bezet door Aranka en Cissy, helaas zonder een afwezige Dionne. Anouk stond op de Diagonaal en Femke verdeelde het spel. Vanuit de MB2 kwam Naomi mee om ervaring op te doen.

De eerste wedstrijd begon om 11 uur tegen het grote PDK volleybalschool Huizen. Echter van hun verwachte sterrenopstelling bleek tijdens het inspelen weinig van over. Zij waren namelijk 6 man sterk, maar voor alsnog heeft Huizen altijd met goede speelsters op dit soort toernooien gestaan. De eerste set won de Purmerendse selectie dan ook onverwacht vrij dik met 25-15. De volgende set begon PDK beter te spelen en werd het een stuk spannender. Helaas werden de Huizenaren met een paar service fouten op belangrijke punten geholpen aan een 28-26 overwinning. Een mooi gelijkspel om de dag te beginnen.

De volgende wedstrijd was tegen Smashing ’72. Zij staan net als VIP bovenaan in de eerste klasse dus hier viel wat te halen voor de Purmerenders. De wedstrijd begon met een tactische doortik bal van Femke. Hierna was het voornamelijk de service druk die de meiden uit Diemen de das om deed. VIP won de wedstrijd met 2-0 (25-21 en 25-19).

De laatste wedstrijd was tegen Dinto uit Warmenhuizen. Zij doen aan dit toernooi mee met een sterke selectie dat bol staat van meiden dat bij de senioren speelt, wel te verstaan op niveaus als derde divisie en promotieklasse. De meiden van ViP gingen deze wedstrijd dan ook in om zoveel mogelijk punten af te snoepen van een veel sterker team. In het begin was het vooral schrikken voor de pass en de verdediging. De knallen van de tempo sets en de kanonskogels van de servicelijn waren te lastig voor de Purmerendse meiden. De set eindigde dan ook in 25-12 winst voor Warmenhuizen. De tweede set werd er aardig mee gedaan en hard gewerkt om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Het blok was inmiddels meer gewend aan de snelle spelverdeling en dat zorgde voor meer structuur in het achterveld. De meiden van ViP behaalde dan ook 18, wat een mooie prestatie is tegen zo’n sterke ploeg.

Met een 3 punten en een 4de plek, in een poule van 7 teams, gaat de MA1 van VIP op 2 februari weer de strijd aan in de 2de helft van de poulefase. Hierin spelen zij tegen Allvo uit Almere en het Zoetermeerse Zovoc dat bovenaan staat in de hoofdklasse. Ook zullen zij een paar oude bekende tegen komen als zij moeten gaan spelen tegen VV Zaanstad.

Veel succes meiden en GOOO VIP!!

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

Powered by keepvid themefull earn money