Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Start competitie

Een bericht van Harry (Scheidsrechterscommissie):

Beste Vippers,

Dinsdag ben ik naar de startbijeenkomst geweest van de scheidsrechters in het district West.

Zoals bijna ieder jaar zijn er ook dit jaar weer een aantal spelregelwijzigingen. De spelregelwijzigingen die dit jaar voor ons consequentie hebben vind je hieronder.

Benadrukt werd dat de wissel mogelijkheden van het vorig jaar blijven bestaan. Dus bv nummer 4 voor nummer 6. Dan moet de nummer 6 weer gewisseld worden voor nummer 4. Nummer 4 mag dan ook weer gewisseld worden voor 2.

Ook nog ter herinnering; Als een speler heel veel moeite moet doen om een bal te halen mag er ook soepeler worden omgegaan met de technische beoordeling.

Dit jaar zijn er twee in het oog springende wijzigingen. Met name de 2e wijziging zal wel eens voer worden voor discussie maar de scheidsrechter bepaalt het niveau. Consequent en consistent waren de sleutelwoorden.

· Het serverende team maakt geen opstellingsfout als de voor- en achterspelers bij de service, ten opzichte van elkaar links-rechts, niet in de juiste servicevolgorde staan. Deze spelers kunnen wel een opstellingsfout maken ten opzichte van elkaar ten aanzien van voor/achter. Dit geldt dus niet voor de ontvangende partij

· Een andere spelregelwijziging is de 2e bal, de setup. Als de 2e bal aan de eigen kant blijft moet de techniek soepel worden beoordeeld. De gedachte erachter is dat het eigen team er geen voordeel bij heeft als de bal niet zuiver wordt gespeeld. De bal die naar de tegenstander wordt gespeeld moet technisch wel goed zijn.

· Vanaf heden is het toegestaan om dames te laten meespelen in heren teams. (aantal onbeperkt)

 

Groet, Harry (Scheidsrechterscommissie)

Over de schrijver

Else Wiersma

Powered by keepvid themefull earn money