Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Henk de Kruijf onderscheiden

Vrijdag werd één van onze vrijwilligers, Henk de Kruijf, met een smoes naar het gemeentehuis in Purmerend gelokt. Samen met Karel van Gaalen, die ook in het complot zat werd een gesprek met SPURD voorgewend.

Henk en Wil in het stadhuis van Purmerend

Henk, normaal gesproken wel scherp op bijzondere situaties ging er met “boter en suiker” in. Het gesprek met SPURD was van korte duur en na enige minuten werd Henk naar de centrale hal geloodst. Daar lag de bekende rode loper klaar en wachtten zijn vrouw Wil, kinderen en kleinkinderen Henk op.  Pas toen begon het Henk te dagen dat zijn komst naar het gemeentehuis een hele andere reden had. 

Na een ontvangst met koffie en oranje gebak werden alle gasten gevraagd plaats te nemen in de raadszaal waar een prominente plaats gereserveerd was voor Henk, zijn vrouw Wil en nog 8 andere eregasten.

Na een leuke toespraak van burgemeester Don Bijl kwamen de legendarische woorden: 

Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagd U Koninklijk te onderscheiden”.

Trots als een pauw werd Henk de Koninklijke onderscheiding opgespeld. Na afloop van de ceremonie kon Henk onder het genot van een glaasje oranjebitter worden gefeliciteerd.Daarmee was de dag voor Henk overigens nog niet voorbij. Zijn kinderen hadden nog een verrassing voor Henk.  Omdat in de raadszaal de plaatsen beperkt waren hebben zij in de middag een feestelijke receptie bij het stads café “Spijkerman” georganiseerd. Daar kwamen vele familieleden, (oud) bestuursleden van de Sportraad en KBV bijeen om onder het genot van een hapje en drankje  Henk te feliciteren.

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

Powered by keepvid themefull earn money