Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Spectaculaire wedstrijd VIP MA2 vs Jonas MA1

Vrijdag 22 maart was het druk, heel druk in de Karekiet.

Wat was er aan de hand? Een week eerder was de wedstrijd Jonas MA1 tegen VIP MA2 in Beverwijk. Deze wedstrijd werd kansloos met 4-0 verloren maar……maak de meiden van MA2 niet boos! Er werd om een revanche geschreeuwd. 

De Karekiet puilde uit. Waar normaal een handje vol mensen de tribunes vullen moesten er deze avond tribunes bij worden geplaatst. Voor één wedstrijd ruim 50 toeschouwers. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, veel klasgenoten van Alessia en Nina en andere geïnteresseerden zagen een zeer spectaculaire wedstrijd. Daar waar ik dinsdag in mijn wekelijkse voorbeschouwing nog schreef dat “Het vermoedelijk een moeilijke wedstrijd zou worden omdat Jonas op de 1eplaats stond” moest ik vrijdag diep door het stof. Wat nou moeilijke wedstrijd?

Onze meiden MA2, zonder de geblesseerde Mirte en zieke Femke maar aangevuld met de zeer goed spelende spelverdeelster Milou Jongeneel begon de wedstrijd zeer verrassend. Goede service en mooie aanvallen zorgden ervoor dat de ongeslagen meiden van Jonas niet wisten wat er gebeurde in de hel van Purmerend. Binnen 20 minuten was de 1eset met duidelijke cijfers gewonnen door VIP, 25-16.

De trainer van Jonas vluchtte naar een beproeft recept. Hij zette zijn dispensatiespeler in. Een jongeman met een lengte van ongeveer 1.90 meter moest de wedstrijd omkeren. Wij hadden hem al zien inspelen en waren onder de indruk van zijn slagkracht maar zijn allereerste smash werd fantastisch geblokt door Dionne. Je had zijn gezicht eens moeten zien. Dat was hij niet gewend. Na goed volleybal met reddingen van Rosalinde en Tessa die in de eredivisie niet zouden misstaan werd ook de 2eset gewonnen, 25-18. Ik zag de trainster Irene genieten van alle moois dat er te zien was. Een groot compliment aan Irene en Reina want wat zijn de meiden kwalitatief vooruit gegaan. Klasse!

Tijdens de wissel hoorde ik onze meiden al zeggen: “Zo we kunnen al niet meer verliezen”. Wellicht ontstond er een sfeertje van onderschatting. Ook bleek maar weer dat tellen en appen niet samengaat J. De 3eset ging helaas verloren met 12-25

Maar de meiden van VIP roken bloed. Dit was de kans de ongeslagen status van Jonas aan te vallen. Het zeer luidruchtige publiek liet zich van zijn goede kant zien. Het geluid was zo intens dat de tegenstander onderling nauwelijks meer kon communiceren.  De sfeer in de Karekiet werd steeds beter en stuwde de meiden tot grote hoogte. In de laatste set zagen we nog een spectaculaire redding van Dionne. In een uiterste poging een bal te redden beukte zij Lisa (die de telling bijhield) van de bank. De bal werd gered maar Lisa kwam in een zeer onflatteuze pose terecht tussen de bank en de muur. Al spartelend werd zij weer overeind geholpen. Het publiek vond het schitterend, zoveel inzet, zoveel spektakel.

Tussendoor werd door onze fotograaf Tim een aantal foto’s gemaakt waardoor een goed beeld ontstond van de sfeer en beleving in de Karekiet.

De stand ging weer de goede kant op. De coach Jaap Peter die met een grote glimlach langs de lijn stond te coachen vond het nodig bij de stand 24-13 zijn meiden bij elkaar te roepen. Ik weet niet wat er is besproken maar ik denk dat Jaap Peter heeft gezegd dat ze moesten gaan genieten van de op handen zijnde overwinning. Met een knalharde service van Alessia, die door de tegenstander niet goed kon worden verwerkt, werd de 4eset gewonnen, 25-13.

Een 3-1 overwinning was een feit. De meiden zijn met nog 2 wedstrijden te spelen Jonas tot op 4 punten genaderd. Wie weet wat er aan het einde van de competitie nog mogelijk is. Succes in ieder geval.

Vrijdag 12 april om 18.30 komt Jonas weer naar de Karekiet. Dan spelen ze tegen de MA1.

Harry

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

Powered by keepvid themefull earn money