Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

ViP verrast in eerste klasse bij start competitie

Arne
Door Arne

Vrijdag 5 oktober speelde ViP H1 zijn tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen waarin uitgekomen wordt in de eerste klasse. Dit seizoen geen hoge verwachtingen van het vorig seizoen gepromoveerde heren 1, maar slechts de hoop om handhaving. Met die insteek was de setwinst tegen Compaen twee weken geleden een prima start. De tweede thuiswedstrijd was VHZ uit Nieuw-Vennep de tegenstander.

ViP begon met in de basis Jasper Bouman als spelverdeler en Arne Hendriks als diagonaal. Patrick van Kuijk en Mo Arab als passer-lopers. Bram Wolf en Joost Koeten waren de middenblokkeerders. Werner Wijsman als vanouds als libero achterin. Stefan Nellen nam als coach plaats op de bank, waar verder Steven van Amstel zijn debuut maakte in ViP H1. Ook een aantal talenten vanuit de jeugd sloten aan om hun eerste minuten in het hoogste team te maken.

De eerste set ging soepel voorbij, met stabiele pass en de nodige servedruk aan de kant van ViP. Met 25-18 was er geen vuiltje aan de lucht voor de Purmerenders. In set twee bleef de opstelling ongewijzigd. ViP liep snel uit door met name sterk aanvallend spel en het winnen van de lange rallys die deze set kenmerkte. Na een 20-10 voorsprong liep VHZ iets in, maar vormde geen bedreiging voor ViP, 25-19. In set drie mocht Steven van Amstel als passer loper het veld in. Arne als spelverdeler en Patrick als diagonaal. Aanvankelijk leek het soepel te lopen, maar op 21-21 werd Marc Haveman gebracht voor Steven. In een rumoerige slotfase wist ViP koel te blijven en met een onbezonnen foute actie van VHZ werd het 26-24 voor ViP. Hiermee was de winst binnen, maar ViP leek de 5 punten te ruiken en startte met volle bezetting de vierde set. Daarin startte ViP furieus, met een serveserie van zon 12 punten door Joost waarin ook nog eens een killblok of 8 werd gepakt door Bram en Arne, liep ViP uit naar maar liefst 18-2. Daarna maakte VHZ een aantal mooie punten waarmee ze wat terug kwamen, maar bij lange na niet genoeg om ViP maar enigszins te bedreigen, want met 25-12 was de vierde set afgetekend voor de mannen uit Purmerend. Door de overwinning stijgt ViP naar de 5e plek, met een wedstrijd minder dan de concurrentie. Volgende week wacht nummer 4 Zaanstad. Na die wedstrijd zullen de kaarten wellicht anders geschud zijn, tot nu toe mogen de mannen van ViP spreken van een onverwacht goede start.

Over de schrijver

Arne

Arne

Lid van ViP sinds 1999 (eerste paar jaar Dinsvo) en altijd in verschillende jeugdteams gespeeld. Als D-C-B-A jeugd veel NK's en (internationale) toernooien gespeeld en verschillende keren kampioen geworden. Via H3 en H2 in H1 gekomen. De laatste jaren als spelverdeler in H1 gespeeld en 3e divisie gehaald. Na degradatie in 2015 overgestapt naar H1 van Move en in 2017 weer terug gekomen in H1 van ViP. Als jeugdlid begonnen het ViP Scholenvolleybaltoerooi te organiseren en dat 10 jaar lang georganiseerd. Van 2011-2017 was ik bestuurslid Sportzaken. In 2012 hebben we de beachvelden en de beachcommissie opgericht. Vanaf de A-jeugd ook als trainer bij ViP betrokken geweest.

Powered by keepvid themefull earn money