Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

ViP organiseert geslaagd NOJK

Arne
Door Arne

De jongens B van Taurus uit Houten en de meisjes B van Sudosa uit Assen zijn Nederlands Kampioen volleybal geworden. In de Beuk in Purmerend versloegen de Houtenaren Orion uit Doetinchem met 2-0. De meisjes uit Assen versloegen VoCASA uit Nijmegen eveneens met 2-0. Bij de jongens pakte Inter Rijswijk het brons na een 2-1 winst op Sliedrecht Sport. De meisjes B van Alterno Apeldoorn werden vierde, nadat SOMAS/Activa met 2-0 won in de strijd om plek drie.

16 teams, 8 jongens teams en 8 meisjes teams, plaatsen zich voor de finaledag op zaterdag 31 maart in de gloed nieuwe Purmerendse sporthal de Beuk. Zo’n 220 volleyballers, ondersteund door 800 supporters speelden vanaf 10 uur in de ochtend in twee poules per categorie voor een plek in de kruisfinales. Bij de jongens werd Taurus eerste en Sliedrecht tweede in poule 1. Orion en Inter Rijswijk werden respectievelijk eerste en tweede in poule 2. Bij de meisjes werden Aleterno en SOMAS/Activia eerste en tweede. In poule 2 was Sudosa net iets beter dan VoCASA.

De kruisfinales bij de meisjes waren een formaliteit, Sudosa en VoCASA waren duidelijk sterker dan SOMAS/Activia en Alterno, waardoor de finale en herhaling werd van de poule wedstrijd. Waar het in de poule in de tweede set nog spannend was (26-24 voor Sudosa). Was Sudosa in de finale duidelijk de beter ploeg na een lange dag vol wedstrijden en spanning. Sudosa is terecht de Nederlands Kampioen bij de meisjes B geworden.

Bij de jongens twee drie setters in de kruisfinales. Waar Orion gemakkelijk leek te gaan winnen van Sliedrecht Sport kwamen de Drechtenaren in de tweede set knap terug en wisten met 30-28 te winnen, waardoor een beslissende derde set tot de 15 punten nodig was. Deze werd ongemeen spannend, maar met een kill-blok en hard aanval door Orion binnen gehaald. In de finale werd het Taurus of Rijswijk. Ook in die kruisfinale een wisselend spelbeeld, waarin Rijswijk bleef vechten en zich niet gewonnen wilde geven. Taurus trok uiteindelijk aan het langste eind. In de finale tussen Taurus en Orion, maakte Taurus de minste fouten en had Orion de mooiste momenten. Een super spannende tweede set eindigde in het voordeel van Taurus (26-24) die daardoor Nederlands Kampioen bij de jongens is geworden.

De MVP bij de jongens werd spelverdeler Kees Merkx van Orion. Bij de meisjes werd passer loper Jolien Knollema van Sudosa MVP.

De Jaap Kasteel Trofee, overal klassement over alle leeftijdsklassen (A, B,C en CMV jeugd), is bij de jongens gewonnen door Sliedrecht Sport, bij de meisjes door Sudosa Assen en de overall trofee werd een prooi voor Sliedrecht, welke dus de beste jeugd vereniging van Nederland is geworden.

De dag werd mede mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers van ViP. Met name extra complimenten voor de (jeugdige) tellers van ViP!

Uitslagen:

Taurus Houten JB 1
Seesing Personeel Orion Doetinchem JB 2
Inter Rijswijk Rijswijk JB 3
Sliedrecht Sport Sliedrecht JB 4
Prima Donna Kaas Huizen Huizen JB 5
Volley Tilburg Tilburg JB 5
Sudosa-Desto Assen JB 7
Tyfoon Stadskanaal JB 7
       
Sudosa-Desto Assen MB 1
VoCASA Nijmegen MB 2
SOMAS / Activia Sint Anthonis MB 3
VV Alterno Apeldoorn MB 4
SV Dynamo Apeldoorn Apeldoorn MB 5
Emmen’95 Emmen MB 5
VC Sneek Sneek MB 7
Next Volley Dordrecht Dordrecht MB 7

Over de schrijver

Arne

Arne

Lid van ViP sinds 1999 (eerste paar jaar Dinsvo) en altijd in verschillende jeugdteams gespeeld. Als D-C-B-A jeugd veel NK's en (internationale) toernooien gespeeld en verschillende keren kampioen geworden. Via H3 en H2 in H1 gekomen. De laatste jaren als spelverdeler in H1 gespeeld en 3e divisie gehaald. Na degradatie in 2015 overgestapt naar H1 van Move en in 2017 weer terug gekomen in H1 van ViP. Als jeugdlid begonnen het ViP Scholenvolleybaltoerooi te organiseren en dat 10 jaar lang georganiseerd. Van 2011-2017 was ik bestuurslid Sportzaken. In 2012 hebben we de beachvelden en de beachcommissie opgericht. Vanaf de A-jeugd ook als trainer bij ViP betrokken geweest.

Powered by keepvid themefull earn money