Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Bestuur

Jeugdsportfonds

Jasper
Door Jasper

Binnenkort wordt de tweede termijn van de ViP contributie weer geïnd. Voor gezinnen met een kleine beurs kan dit altijd weer een lastig moment zijn. Daarom wil ik ouders met sportende kinderen wijzen op een landelijke subsidieregeling waar de gemeente Purmerend ook bij is aangesloten. De regeling kan wellicht een financieel steentje bijdragen mocht je aan de voorwaarden voldoen.

Het Jeugdsportfonds (zie: www.jeugdsportfonds.nl) geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. 

Ook in de gemeente Purmerend is het fonds beschikbaar, via Jeugdsportfonds Noord-Holland. Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het Jeugdsportfonds Noord-Holland bij te springen. Het Jeugdsportfonds Noord-Holland zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en eventuele sportkleding/attributen tot een maximaal bedrag van € 350,- per jaar.

Het Jeugdsportfonds Noord-Holland vergoedt rechtstreeks de contributie en stort op rekening van de sportvereniging. Dit betekent, dat als er geld over is van de € 350,-, er geen recht is op een resterend bedrag. Eén aanvraag is voor een periode van 1 jaar, niet korter en niet langer.

De aanvraag kan gedaan worden door het invullen van een digitaal aanmeldingsformulier. Daar zijn ook de voorwaarden zichtbaar waar aan je dient te voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Het digitaal aanmeldingsformulier is te vinden op: www.allekinderendoenmee.nl. Ouders kunnen niet zelf een aanvraag doen; dan gebeurt door een “Intermediair”. Intermediairs zijn te vinden op scholen, bij maatschappelijk werk, in wijkteams, bij Jeugdzorg en in gezondheidscentra.

Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Over de schrijver

Jasper

Jasper

Spelverdeler bij ViP/Bevok Heren 1 en Penningmeester van ViP. Lid sinds 1980.

Powered by keepvid themefull earn money