Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Daarnaast vind ik het fluiten best leuk

Karel van Gaalen

In de serie “Het interview met een scheidsrechter” met als doel meer scheidsrechters te enthousiasmeren deze week een gesprek met ras vrijwilliger Karel van Gaalen. 

Hoe lang ben je lid van VIP?

Ik volleybal al ongeveer 30 jaar, eerst bij Dinsvo later bij VIP.

Hoe lang fluit je al volleybalwedstrijden?

Ik vermoed dat ik al een jaar of 12 wedstrijden fluit. Ik las in het toenmalige clubblad dat er een cursus werd georganiseerd in de kantine van de Vaart. Er werden nieuwe scheidsrechters gezocht (net als nu weer ha ha) Dat leek mij wel wat.

Waarom eigenlijk?

Ik vind dat als je lid bent van een vereniging je niet kunt volstaan met uitsluitend contributie betalen. Daar hoor vrijwilligerswerk bij. Daarnaast vind ik het fluiten, daar kwam ik natuurlijk pas later achter, best leuk. Ik fluit nu de wedstrijden in de 3e klasse terwijl ik eigenlijk t/m 1e klasse mag fluiten. Ik vind het prettig dat ik zelf mijn wedstrijdjes mag uitzoeken, de tijd, de datum en het niveau.

Wat vind je leuk aan het fluiten?

Je houdt mensen aan het sporten, dat is heel belangrijk. Daarnaast vind ik het leuk betrokken te zijn bij de club. Als je alleen met je eigen team traint en speelt leer je niet heel snel andere leden kennen. Als je fluit is dat wel het geval.

Wat vind je minder leuk aan het fluiten?

Soms is er wel wat commentaar. Maar daar heb je uiteindelijk gele en rode kaarten voor. Overigens heb ik in die 12 jaar nog nooit een kaart gegeven.

Doe je ook nog andere taken voor de club?

Zeker!! Ik ben voorzitter van de KBV. De KBV is het bestuur van de eigenaren van de kantine. Naast VIP zijn ook de tafeltennisvereniging TSO en de basketbalvereniging Early Bird lid. De KBV zorgt voor het onderhoud, de inkoop, de financiële verantwoording, de schoonmaak en alles wat daar bij komt. Ik ben ook penningmeester van de kantine afdeling van VIP

Wil je nog wat kwijt?

Ik hoop dat met dit initiatief meer leden zich aanmelden als scheidsrechter. Zodra je de spelregeltoets doet ben je bevoegd te fluiten. Kijk maar eens op de site van de nevobo.

 Spelregelkennis is belangrijk voor iedere volleyballer die wedstrijden speelt. Op www.volleybalmasterz.nl maak je in begrijpelijke taal kennis met alle spelregels. Ook kun je door middel van oefentoetsen je kennis testen en je spelregelbewijs behalen. Als je er klaar voor bent, maak je de laatste spelregeltest

 

Over de schrijver

Bram Wolff

Powered by keepvid themefull earn money