Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws Voorzitter

Van de voorzitter (25)

Het is al weer een tijd geleden dat u een ‘Van de voorzitter’ heeft ontvangen. Hoog tijd dus om weer eens iets van me te laten horen.
De NeVoBo heeft al een jaar geleden alle clubs er op geattendeerd dat het verstandig is, als elke vereniging een vertrouwenscommissie zou installeren.
Daar heeft ViP meteen gehoor aan gegeven en de bestaande klachtencommissie ook de taken toebedeeld die behoren bij het aandachtsgebied van een vertrouwenscommissie. Feit is echter dat wij als bestuur dit wellicht onvoldoende duidelijk hebben doorgecommuniceerd naar onze leden.
We hadden al een commissie van beroep, die we hebben omgedoopt naar klachtencommissie, waar iedereen terecht kan die een klacht heeft over (het functioneren van) een commissie of het bestuur. Als iemand vindt dat hij onheus behandeld is of wordt met betrekking tot de volleybalsport in algemene zin, dan kan hij bij de klachtencommissie zijn klacht deponeren en zal deze commissie, nadat zij alle betrokkenen en partijen gehoord heeft een uitspraak doen.
Deze commissie bestaat uit Gerard Wegman, Werner Wijsman en Freek Dijkmeijer.

Naast deze commissie benoemt het bestuur nu een officiële vertrouwenscommissie, waar iedereen die met ongewenst gedrag te maken heeft (gehad) in vertrouwen kan vertellen wat hem of haar is overkomen op het gebied van seksuele intimidatie of ongewenst resp. grensoverschrijdend gedrag van en misbruik in de sport door een ander. Dit kan een medespeler zijn, of een coach, of een trainer, of een toeschouwer, of een lid van ViP, zo lang het maar bij ViP of met betrekking tot ViP heeft plaats gevonden.
In deze vertrouwenscommissie zitten Ina Poel, Gerard Wegman en Werner Wijsman.
Wij vinden het heel belangrijk dat in deze commissie minstens een vrouw vertegenwoordigd is. Met name dames die hier mee te maken krijgen, kunnen dan vrij naar Ina stappen om haar hun ervaringen te vertellen. Ina zal zeer vertrouwelijk met de informatie omgaan en maatregelen nemen in overleg met het bestuur.

Het bestuur hoopt uiteraard dat geen enkele van deze twee commissies ooit in actie hoeft te komen. Maar schroom niet als je iets is overkomen waar je niet van gediend bent en dit niet zelf hebt kunnen of hebt willen oplossen, al was het alleen al om de doodsimpele reden dat je het niet durft of wilt om er met die persoon zelf over te praten.

Met collegiale en sportieve groet,
Bert Bouman

Over de schrijver

Bram Wolff

Powered by keepvid themefull earn money