Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Je wordt er als mens rijker door fluiten aldus Harry Muller

“Je wordt er als mens rijker door fluiten” aldus Harry

Harry is op zijn 18e begonnen met volleybal en dat is inmiddels al 40 jaar (sorry Harry je leeftijd is geen geheim meer J). Harry heeft de laatste twee jaar niet meer echt gevolleybald maar voornamelijk gefloten.

Hij heeft voor het eerst 25 jaar terug een scheidscursus gehad. “Samen met Ina Poel, best wel een beetje eng vond ik het fluiten toen. De cursusleider was Arie Paap. Hij floot ere divisie en had er echt verstand van”. Sindsdien is hij ook officieel aan het fluiten voor de nevobo.

Hij heeft 5 jaar terug (samen met Ingmar en Henk) een andere cursus gedaan om hoger te kunnen fluiten. Het moest ook want onze heren 1 speelde toen 3e divisie en hun wedstrijden moesten gefloten worden natuurlijk. Vanaf dat moment mocht hij t/m 3e divisie fluiten. Alsof hij niet genoeg deed voor de vereniging, is hij sinds 6 jaar ook scheidscoördinator van de ViP. Hij heeft nooit echt problemen meegemaakt met het vinden van scheidsrechters voor de wedstrijden. Er zijn weleens uitdagingen maar die lopen weer allemaal los. We kennen allemaal natuurlijk zijn emails uit zijn vakantiebestemming over zijn zorg voor de wedstrijden die nog geen scheids hadden.

Hij vindt het vak fluiten als scheidsrechter erg leuk en leerzaam. “Je wordt er als mens rijker door fluiten” aldus Harry. “Je staat tussen twee teams, je hoort veel, je bent een onderdeel van het spel (zonder jou gaat de wedstrijd mooi niet door J) en er spelen veel emoties mee en toch moet je heel nuchter steeds achter elkaar voor elke rally beslissen”.  

Harry hoopt dat er steeds meer mensen zijn die zoals hem geïnteresseerd raken in dit vak en zich gaan aanmelden om te fluiten. Tegenwoordig kun je digitaal je spelregels bewijs  halen en dan mag je gelijk ook fluiten. Hij raadt iedereen aan om dit te doen (klik hier voor een link naar spelregelbewijs).

Bedankt Harry voor je tomeloze inzet in al die jaren en de jaren die er nog gaan komen! Hopelijk raken veel mensen geïnspireerd door jou!

Interview door Mo Arab

Over de schrijver

Bram Wolff

Powered by keepvid themefull earn money