Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Teams

Ace helpt ViP aan winst

Arne
Door Arne

Een ace in de spannende tweede set tussen ViP H1 en Nivo H2 heeft ervoor gezorgd dat ViP H1 de koppositie in de tweede klasse weer in handen heeft. De met 0-4 gewonnen wedstrijd leverde ViP de belangrijke 5 wedstrijdpunten op. En met twee wedstrijden in te halen ligt er een grote kans om uit te lopen op de concurrentie Bevok, ClamDycke en Move.

Vrijdag avond speelde ViP H1 een solide eerste set tegen het als zesde geplaatste Nivo H2. Met veel serve druk en goede blokkering had Nivo geen steek in te brengen bij de mannen uit Purmerend. Waar Arne Hendriks als midden stond opgesteld en verder de gebruikelijk basis in het veld stond. Mo Arab moest tegen het einde van de set het veld verlaten met een blessure aan zijn rug en zou alleen nog voor de serve erin komende gedurende de wedstrijd. Maar met 25-15 liep ViP warm voor set twee. Deze verliep echter totaal anders. Na een 5-0 achterstand en een time-out wist ViP niet meer in het spel van de eerste set te komen. Te veel ballen vielen ‘zomaar’ op de grond en aanvallend was er te weinig druk. Na 10-18 achterstand brachten aan aantal goede service reeksen ViP weer in de buurt. Nivo kreeg drie set points, ViP wist deze te pareren na een aantal goede acties aan het net en kwam terug tot 24-24. De tweede set en daarmee toch ook wel de wedstrijd, werd door Arne Hendriks met een ace in het voordeel van ViP beslecht, 27-25. Ook in de derde set kon ViP niet geheel overtuigen met 25-23, maar was het wel beter dan Nivo, met name serverend werd het verschil gemaakt, hard nodig ook, want in de verdediging ging er nogal eens wat mis en ook aanvallend was het niet altijd efficiënt genoeg. Set vier voor de volle buit werd ook gepakt met 25-22.Door het oog van de naald, maar een stap omhoog in het klassement. Volgende week wacht Westvolver om half 10 in de Karekiet.

Libero Werner Wijsman in actie voor ViP

Over de schrijver

Arne

Arne

Lid van ViP sinds 1999 (eerste paar jaar Dinsvo) en altijd in verschillende jeugdteams gespeeld. Als D-C-B-A jeugd veel NK's en (internationale) toernooien gespeeld en verschillende keren kampioen geworden. Via H3 en H2 in H1 gekomen. De laatste jaren als spelverdeler in H1 gespeeld en 3e divisie gehaald. Na degradatie in 2015 overgestapt naar H1 van Move en in 2017 weer terug gekomen in H1 van ViP. Als jeugdlid begonnen het ViP Scholenvolleybaltoerooi te organiseren en dat 10 jaar lang georganiseerd. Van 2011-2017 was ik bestuurslid Sportzaken. In 2012 hebben we de beachvelden en de beachcommissie opgericht. Vanaf de A-jeugd ook als trainer bij ViP betrokken geweest.

Powered by keepvid themefull earn money