Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

ViP H1 wint streektopper van Move H2

Arne
Door Arne

De mannen volleyballers van ViP hebben afgelopen week de topper van volleybal vereniging Move uit Edam/Volendam gewonnen. De Purmerenders verruimen hiermee de voorsprong op de concurrenten en staan stevig op de eerste plaats, met alleen de buren uit de Beemster nog vlak achter hen.

De mannen van ViP speelden de eerste set ijzersterk in de verdediging en maakten weinig fouten. In de slotfase liep ViP weg van Move en won met 18-25 de eerste set. In set twee eenzelfde beeld waarin ViP met name serverend en blokkerend de controle over Move wist te behouden, een ruime winst van 18-25 tot gevolg. In de derde set geen wijzigingen binnen het team uit Purmerend en dat was ook niet nodig, want het sterke solide spel werd voortgezet en met 15-25 werd de winst gemakkelijk binnengehaald. Ook in de vierde set bleef het team in dezelfde opstelling staan, alleen slopen er fouten in de ploeg, met name passend en aanvallend kwam ViP in de problemen en moest het punten toegeven op Move. Uiteindelijk bleek de voorsprong van Move te groot en kon ViP de bonus set niet verzilveren. Maar een 1-3 winst bij de concurrenten uit Edam was goed voor een mooie voorsprong op de ranglijst. Alleen Bevok uit de Beemster haakt aan, in februari wacht de volgende derby, tot die tijd is het zaak het aantal verliespunten zo veel mogelijk te beperken met een aantal lager geklasseerde teams op de rol.  

Over de schrijver

Arne

Arne

Lid van ViP sinds 1999 (eerste paar jaar Dinsvo) en altijd in verschillende jeugdteams gespeeld. Als D-C-B-A jeugd veel NK's en (internationale) toernooien gespeeld en verschillende keren kampioen geworden. Via H3 en H2 in H1 gekomen. De laatste jaren als spelverdeler in H1 gespeeld en 3e divisie gehaald. Na degradatie in 2015 overgestapt naar H1 van Move en in 2017 weer terug gekomen in H1 van ViP. Als jeugdlid begonnen het ViP Scholenvolleybaltoerooi te organiseren en dat 10 jaar lang georganiseerd. Van 2011-2017 was ik bestuurslid Sportzaken. In 2012 hebben we de beachvelden en de beachcommissie opgericht. Vanaf de A-jeugd ook als trainer bij ViP betrokken geweest.

Powered by keepvid themefull earn money