Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws Teams

ViP H1 wint derby en topper van Bevok H1

Arne
Door Arne

De mannen volleyballers van ViP hebben de derby en topper van Bevok gewonnen. Met 3-1 in het voordeel van de mannen uit Purmerend neemt ViP de leiding over in het klassement welke in handen was van Bevok.

Vrijdag werd in de Karekiet de topper tussen de nummer één Bevok, tegen de nummer twee ViP gespeeld. Zonder aanvoerder Jasper Bouman en hardhitter Joost de Jong stond ViP voor de lastige opgave het sterk geachte Bevok in eigen huis te verslaan om zodoende de titelaspiraties niet vroegtijdig aanzienlijk lastiger te zien worden. De eerste set begon spannend en ondanks dat ViP telkens een puntje voorsprong kende was het Bevok die het eerste setpoint had. ViP wist echter met sterke reeks, afgesloten door een ace van Joost Koeten, de eerste set naar zich toe te trekken met 26-24. In de tweede set was het spel van hoog niveau en met name serverend was ViP goed op dreef en had het Bevok flink onder druk, resulterend in een 25-20 setwinst. Set drie begon wat minder goed voor ViP een paar fouten in de passing bracht ViP op achterstand en dan kon in de slotfase niet meer goedgemaakt worden. Set vier werd een triomftocht voor de mannen uit Purmerend, al gauw werd een voorsprong van 16-6 gepakt en niet meer uit handen gegeven. Aanvallend en serverend was ViP duidelijk beter en de winst bleef met 25-11 dan ook in de Karekiet. De 3-1 winst was voldoende om de eerste plaats over te nemen, concurrent Move uit Edam liet ook een set liggen en staat tweede, gevolgd door Bevok op een punt achterstand. Dinsdag staat de volgende belangrijke wedstrijd tegen WVS, nummer vier, op het programma.

Merijn Luijbe in actie voor ViP heren 1

Over de schrijver

Arne

Arne

Lid van ViP sinds 1999 (eerste paar jaar Dinsvo) en altijd in verschillende jeugdteams gespeeld. Als D-C-B-A jeugd veel NK's en (internationale) toernooien gespeeld en verschillende keren kampioen geworden. Via H3 en H2 in H1 gekomen. De laatste jaren als spelverdeler in H1 gespeeld en 3e divisie gehaald. Na degradatie in 2015 overgestapt naar H1 van Move en in 2017 weer terug gekomen in H1 van ViP. Als jeugdlid begonnen het ViP Scholenvolleybaltoerooi te organiseren en dat 10 jaar lang georganiseerd. Van 2011-2017 was ik bestuurslid Sportzaken. In 2012 hebben we de beachvelden en de beachcommissie opgericht. Vanaf de A-jeugd ook als trainer bij ViP betrokken geweest.

Powered by keepvid themefull earn money