Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

ViP D1 is vanaf minuut 1 meedogenloos en wint van Move D3 (door: Laura Moorman)

Door Scipio

“We zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen” aldus de legendarische nummer 14, Johan Cruijff.

Yes, het is vrijdagavond, we mogen weer aan de slag! Dit keer tegen Move dames 3. Een spannende wedstrijd, in september werd namelijk de oefenwedstrijd net aan verloren. En na het zure verlies een week eerder, waarbij er met 3-2 verloren werd na een voorsprong van 5 punten in de 5e set, was het tijd om de thuiswedstrijd te winnen.

Agnes Loogman-Delgman, Annique Tigges-Muller, Tessa Verheij, Iris Vessies, Jolanda Kooij, Nicole Molenaar-Maassen en libero Laura Moorman mochten deze week beginnen. Met coach Gerard van den Haak in het zonnige Portugal nam Joke Pot de honneurs waar. We begonnen de wedstrijd niet zoals we gewend zijn, normaal gesproken staan we eerste een paar punten achter. Maar zoals de legendarische Johan Cruijff zei; “je gaat het pas zien als je het door hebt”. Het leek wel alsof deze quote bij iedereen in het hoofd zat, waar we normaal gesproken lange rally’s spelen waren de aanvalsters van ViP dit keer meedogenloos. Aanvallers Annique, Tessa en Iris kenden geen genade, ballen werden met een belachelijke snelheid naar de grond van de tegenstanders gebeukt. Wat de dames van Move ook probeerde ze kwamen niet door het blok van Agnes en Nicole. De dames aan de overkant waren het spoor bijster en er kwam geen harde aanval meer over het net. Zo kon libero Laura elke pass in de handen van spelverdeelster Agnes neerleggen. Op het midden kon er gevarieerd gespeeld worden. Nicole en Jolanda hingen al klaar om elke bal er snoeihard in te slaan. Na nog geen 15 minuten stond er 25-16 op het scorebord.

“Als je sneller wilt spelen kun je wel harder lopen maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel”.

Set nummer 2, wat zullen de dames van Move doen? Zetten ze Manon de Boer in de basis, speelster uit D2, die naar onze mening wel de beste van het hele stel was. Maar nee de coach koos voor de opstelling uit de eerste set. Ook wij starten met de zelfde opstelling. Waar wij dachten dat set 1 lekker liep ging deze nog beter, sneller en harder. “Zolang jij de bal hebt, kenne zij niet scoren”. Dit moet aanvaller Tessa ook hebben gedacht. Bij de stand 16-7 mocht zij gaan serveren. Move wist de bal alleen nog maar achteruit te spelen en de ene na de andere ketser vloog de basket in. Na een gigantische serviceserie stond er 25-07 op het scorebord.

Vol enthousiasme begonnen we aan de beruchte derde set, het moment waarop een wedstrijd geheel kan omdraaien. Move ging slimmer spelen. En om bij de wijsheden van dhr. Cruijff te blijven; “Je moet een gat voor je laten vallen en er dan zelf inlopen”. Maar ook dit werkte niet voor de Volendamse dames, hun ex club genoot Iris en libero Laura waren razend snel en haalde samen alle prikballen uit het centrum. Spelverdeelster Dewi Kooij nam de plaats in van Agnes. Tessa mocht ook plaats nemen aan de kant en werd vervangen door Tiffany Timmerman. Met een aantal mooie door tikballen en mooie set-ups werd de set met 25-18 binnen gehaald.

In set nummer 4 kwam ook Kim Muts binnen de lijnen. Kim die naast Iris toch wel het meeste enthousiasme met zich meebrengt kon via het Volendamse blok een paar mooie punten meepakken. Helaas werd er rommelig gespeeld aan onze kant en Move profiteerde hier zichtbaar van. Het blok van Move stond beter en de directe punten vanuit de aanval bleven uit. Onze verdediging stond niet meer op de juiste plek en zo wist Move dit keer de directe punten te scoren. Op een stand van 16-24 mocht Iris serveren, ondanks dat alle koppies al hingen wist Iris met haar service nog tot een stand van 21-25 te komen.

‘Een mooie overwinning en dat we met 4 punten het veld aflopen hadden we van te voren niet durven dromen. Een knappe prestatie van het team, waarbij iedereen haar beste spel heeft laten zien”. Aldus een tevreden aanvoerster Agnes Loogman-Delgman

 

 

Over de schrijver

Scipio

Scipio is op zijn 15e gestart met volleybal bij Rangers in Amsterdam. In 1992 is hij naar Purmerend verhuisd en lid geworden van Dinsvo (een van de voorlopers van ViP). In Purmerend heeft hij jaren met plezier in het eerste team gespeeld.
Hij heeft allerlei vrijwilligers werk gedaan: trainer, coach, lid van commissies, voorzitter van commissies en is nu als bestuurslid CAV binnen ViP verantwoordelijk voor Communicatie, Vrijwilligers, Activiteiten en de Buurt Sport Coach.

Powered by keepvid themefull earn money