Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Overtuigende winst voor ViP dames 1 (door: Laura Moorman)

Door Scipio

Een nieuw seizoen, een nieuwe competitie en niet geheel onbelangrijk, nieuwe speelsters! Een volle sporthal met enthousiaste speelster en supporters was het recept voor een mooie en spannende wedstrijd op de vrijdagavond. Na een teleurstellende eerste wedstrijd tegen Zaanstad, zijn de dames van ViP gebrand om de vijf punten in de karekiet te houden. De tegenstander, AMVJ-Martinus, heeft ook de eerste wedstrijd verloren en willen graag de eerste punten binnenhalen.

Een groot contrast met vorig jaar, want aan de overkant stonden 8 fanatieke jonge meiden die enthousiast en luid aan de wedstrijd begonnen. Iets wat ViP dames 1 niet vaak tegen kwam. Gelukkig heeft ViP dames 1 dit jaar de versterking van Iris Vessies, die in haar eentje even veel geluid produceert als de 8 meiden aan de overkant.

Coach Gerard van de Haak begint de wedstrijd met Agnes Delgman-Loogman op de spelverdelers positie. Nicole Maassen en Jolanda Kooij bezetten het midden, Tiffany Timmerman de diagonaal, Kim Muts en Annique Tigges-Muller zijn de buitenbonkers. En de ballen in het achterveld zullen worden verdedigd door Laura Moorman.

Beide teams zijn in de beginfase nog zoekende naar hun ritme, maar waar het de week ervoor niet liep, kwamen de ballen nu beter bij spelverdeelster Agnes en kon zij zo alle aanvallers op maat bedienen. Tiffany Timmerman slaat beheerst de eerste punten binnen. Tot 14-14 ging de eerste set gelijk op, maar toen was het genoeg. Alle speelsters bij ViP voelden dat het eerste punt dit seizoen niet kon uit blijven en met een sterke wissel en goede invalbeurten van Dewi Kooij en Iris Vessies werd de eerste set gewonnen met 25-20. YES, het eerste punt is er, dat smaakt naar meer!

De tweede set gaf Gerard van de Haak de voorkeur aan de start opstelling van de eerste set en met een mooie serviceserie van Nicole Maassen en Kim Muts pakte ViP de nodige voorsprong. Maar ViP is ViP niet als zij het toch niet even spannend maken. De tegenstander heeft de service afgekeken en knalt er een paar diep in het achterveld van de dames, de pass-line van ViP heeft het hier zichtbaar moeilijk mee. Met een kleine achterstand van 21-23 glipt de tweede set bijna uit handen. Coach Gerard van den Haak zet zijn beruchte dubbele wissel in en loodst aan de hand van Iris Vessies de dames naar winst in de tweede set, 25-23!

De beruchte derde set, kunnen de dames de concentratie vasthouden? Jazeker, de dames gingen vrij spelen en door de buitenaanvallers werden de ballen keihard in het veld van Martinus gebeukt. Een mooie invalbeurt van de sterk spelende Tessa Verheij, die de ballen in alle hoeken en gaten sloeg. Jolanda Kooij en Nicole Maassen pakten een paar mooie blokpunten mee en de aanval stagneerde aan de andere kant van het net. De set werd netjes gewonnen met 25-18.

In de vierde set begon Dewi Kooij als spelverdeelster met Iris Vessies in de diagonaal. Vanuit alle posities werd er gescoord en voelde de dames de psychologische “knak” bij de tegenstander. Met prachtige aanvallen, mooie blokjes en snoeiharde of juist heel korte serviceballen van Annique Tigges-Muller wonnen de dames de vierde set met 25-15.

“Deze wedstrijd heeft laten zien dat alle speelsters belangrijk zijn, de dubbele wissel met Dewi Kooij en Iris Vessies heeft dit wel bewezen. Gelukkig hebben we met goed teamwork vandaag vijf punten binnen kunnen slepen.” Aldus een tevreden aanvoerster Agnes Delgman-Loogman.

Over de schrijver

Scipio

Scipio is op zijn 15e gestart met volleybal bij Rangers in Amsterdam. In 1992 is hij naar Purmerend verhuisd en lid geworden van Dinsvo (een van de voorlopers van ViP). In Purmerend heeft hij jaren met plezier in het eerste team gespeeld.
Hij heeft allerlei vrijwilligers werk gedaan: trainer, coach, lid van commissies, voorzitter van commissies en is nu als bestuurslid CAV binnen ViP verantwoordelijk voor Communicatie, Vrijwilligers, Activiteiten en de Buurt Sport Coach.

Powered by keepvid themefull earn money