Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Overtuigende bekerwinstpartij voor de dames van ViP (door Laura Moorman)

Door Scipio

In Zaanlands West hebben wij afgelopen vrijdag 20 oktober gestreden met The Setfighters om een plekje in de 2e ronde van de regionale beker. Door een krappe selectie, acht meiden inclusief libero Laura Moorman en Alicia Monnik, die net hersteld was van een enkelblessure, werd er besloten om jeugdige versterking mee te vragen. Zo gezegd zo gedaan, Milou Jongeneel en Lindsey Beekhof van de meiden B gingen mee!

De startende zes; Dewi Kooij, Nicole Molenaar-Maassen, Jolanda Kooij, Iris Vessies, Annique Tigges-Muller, Kim Muts en Laura Moorman. The Setfighters zijn geen onbekende voor ons, de afgelopen drie jaar hebben wij in de competitie tegen ze gespeeld en er werd nooit één wedstrijd verloren. Net als vorige week vlogen we uit de startblokken. Dewi mocht beginnen met serveren en zette gelijk een 3-0 voorsprong op het scorebord. Door de goede verdediging aan onze kant kon ze ook alle aanvalsters op hun wenken bedienen. Vanuit alle kanten van het veld werden er kanonkogels richting de tegenstander geschoten. Niet alleen met de aanval werd er gescoord, het blok van Dewi en Nicole stond als een dijk. Na een krappe 15 minuten stond er 25-16 in ons voordeel op het scorebord.

Set nummer twee was een herhaling van de eerste met snelle passes en set-ups konden de aanvalsters elke bal er genadeloos inslaan. De onzekerheid aan de kant van The Setfighters straalde van hun gezichten. Hun aanval stagneerde hier en daar en alleen hun midden scoorde nog een aantal punten. Er werd aan de kant van The Setfighters volop gewisseld maar helaas bracht dit voor hen niet het gewenste resultaat. Ook deze set wonnen wij met 25-16.

Dan de beruchte derde set. Ook Alicia ging het weer proberen en door gelijk een killblock neer te zetten werd al snel duidelijk dat ze weer topfit is. Tot 10-10 ging het spelletje gelijk op en bij de tegenstander kwam een klein sprankeltje hoop naar boven drijven, maar met Iris en Annique aan het net werd die hoop snel in duigen geslagen. Bij een voorsprong van 14-7 mocht Milou het spelverdelen overnemen van Dewi. Haar eerste punten in dames 1 zijn een feit en met een mooie omloopbal op Nicole zette Milou het team op een 20-14 voorsprong. Dewi nam het vanaf hier weer over en wanneer Nicole dan gaat serveren zijn de dames aan de overkant het spoor bijster. Kim Muts mag de laatste 4 punten haar plek afstaan, want ook Lindsey gaat haar eerste punten in het eerste spelen. De tegenstander vuurt gelijk twee harde serviceballen op haar af, welke Lindsey perfect bij de spelverdeelster brengt. Met een fraaie aanval van Nicole werd ook deze set met 25-16 gewonnen.

Als het schema klopt staat Adrea D1 op ons te wachten, ook uitkomend in de 1ste klasse. De wedstrijd zal gespeeld worden in de week van 13 t/m 18 november. 

Een mooie pot tegen een team wat het ons niet altijd even makkelijk maakt. Maar onder andere door het enthousiasme van Lindsey en Milou hebben wij met zijn allen een mooi resultaat neergezet, op naar de volgende ronde” aldus aanvoerster Annique.

Over de schrijver

Scipio

Scipio is op zijn 15e gestart met volleybal bij Rangers in Amsterdam. In 1992 is hij naar Purmerend verhuisd en lid geworden van Dinsvo (een van de voorlopers van ViP). In Purmerend heeft hij jaren met plezier in het eerste team gespeeld.
Hij heeft allerlei vrijwilligers werk gedaan: trainer, coach, lid van commissies, voorzitter van commissies en is nu als bestuurslid CAV binnen ViP verantwoordelijk voor Communicatie, Vrijwilligers, Activiteiten en de Buurt Sport Coach.

Powered by keepvid themefull earn money