Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Meer spelplezier door (spel)regelwijzigingen

René
Door René

Wijzigingen Topdivisie t/m Regioklassen 2016-2017
Onbezorgd kunnen sporten met duidelijke (spel)regels om het spelplezier te verhogen. Maar regels die voor topsport onmisbaar zijn, zijn niet altijd zinvol op de lagere niveaus. Door hierin te differentiëren wil de Nederlandse Volleybalbond het spelplezier op elk niveau verhogen. En wie weet nu beter welke regels je daarvoor zou moeten aanpassen dan de spelers, coaches en officials zelf?!

Daarom vroeg de Nevobo aan het begin van dit seizoen om suggesties, tips en concrete voorstellen om het spelplezier middels regelwijzigingen te verhogen. Deze konden (en kunnen nog steeds!) gemaild worden naar spelplezier@nevobo.nl. Na de eerste oproep volgde een stortvloed aan goede suggesties en tips. De meest genoemde zijn beoordeeld door een speciaal hiervoor ingestelde projectgroep, want de Nevobo blijft verantwoordelijk voor welke wijzigingen ook daadwerkelijk worden doorgevoerd.

De Nederlandse Eredivisie blijft spelen met alle internationaal (verplicht) geldende spelregels. Voor de Topdivisie t/m de regioklassen worden de regels aangepast. Maar, niet alles tegelijk. Voor het komende seizoen (2016-2017) vind je hieronder de belangrijkste wijzigingen. 

Lees verder…

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money