Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Nieuws

Laatste wedstrijd scheidsrechter Piet Muts

René
Door René

Zaterdag 13 februari was de wedstrijd US 5 vs VCH in de Amstelcampus te Amsterdam de laatste wedstrijd die Piet heeft gefloten op hoog niveau.

Piet heeft begin januari laten weten te stoppen met fluiten op hoog niveau. 45 jaar achtereen, ongeveer 22 wedstrijden per seizoen, heeft Piet er voor gezorgd dat liefhebbers van het volleybalspelletje hun spel konden spelen. Zonder scheidsrechter immers geen wedstrijd. Klasse!

Dat wilden we niet zo maar laten gebeuren.

De voorzitter en ondergetekende hadden het plan opgevat om, zonder dat Piet daarvan op het hoogte was, zijn laatste wedstrijd te bekijken. Om het geheel op te leuken hadden we in het geheim ook zijn vrouw Ali mee genomen. Sandra, dank voor het onopvallende medeplegen. Op het moment dat Piet zijn woning verliet in de Weidevenne was het hem wel opgevallen dat Ali al helemaal was opgetut, niet wetende dat zij een half uur later ook richting Amsterdam zou vertrekken.

Op de tribune zagen wij een wedstrijd die alle kanten opging. Een 5e set was dan ook nodig een beslissing te forceren. Piet stond als heer en meester als 2e scheidsrechter zijn beslissingen te maken en wij konden hem niet betrappen op een foutje.
Na afloop van de wedstrijd ontmoetten Piet en ik elkaar in de zaal. Piet vroeg mij of ik ook een wedstrijd moest fluiten. Dat was uiteraard niet het geval maar het gaf mij wel mooi de gelegenheid hem te vertellen dat ik speciaal voor hem was gekomen en hem uit te nodigen in de bar om een biertje te drinken.

Groot was zijn verbazing om daar zijn vrouw Ali en de voorzitter te zien. Nadat Bert en ikzelf een aantal lovende woorden hadden gesproken werd het tijd voor wat attenties. Bert had voor de bloemen gezorgd, zelf had ik twee flessen wijn aangeschaft met daarop de logo’s van PURVO en VIP. Een cadeaubon completeerde het geheel.

Namens heel veel volleyballers werd Piet bedankt voor zijn jarenlange inzet. Gelukkig heeft Piet aangegeven nog wel op de vrijdagavond af en toe een wedstrijdje te willen fluiten. Reken maar dat ik daar volgend seizoen dankbaar gebruik van ga maken.
Piet bedankt!!

Harry Muller & Bert Bouman

PietMuts

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money