Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de voorzitter (23)

Het is al weer een hele tijd geleden dat je van mij een ‘van de voorzitter’ hebt ontvangen, het werd wel weer de hoogste tijd!!
Op donderdag 3 december 2015 heeft het bestuur weer vergaderd en is er weer heel veel besproken. Een van de belangrijkste dingen daarbij is toch het gebrek aan trainers voor heren 1 en heren 2. De huidige trainers zijn heel goed, maar het blijft een oplossing waar ik als voorzitter niet tevreden over ben. Waarom, omdat ik vind dat degenen die getraind willen worden niet uit hun eigen team een trainer moeten nemen. Voor Heren 1 ligt dat gelukkig nog iets anders, maar ook daar is het een lapmiddel. We blijven zoeken naar goede trainers voor het komende seizoen en gaan eerder ons best doen die te vinden, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, is nu gebleken. Bij de Regioraad en de NeVoBo hebben wij ook nog eens geïnformeerd maar alle aangeboden oplossingsrichtingen waren door ons al uitgevoerd.
Waar ik je op wil wijzen is het komende Kerst-/Nieuwjaarsmixtoernooi dat we dit jaar houden op dinsdag 29 december 2015. Dit jaar vallen de feestdagen steeds op een vrijdag, 1e kerstdag valt op vrijdag en Nieuwjaarsdag ook. Dat zijn toch dagen waarop je geen toernooi kunt organiseren. De avonden ervoor zijn uiteraard ook geen succes en zo kwamen we uit op een dinsdagavond, onze vaste trainingsavond in de Karekiet. We hebben speciaal gekozen voor 29 december, omdat die dag tussen Kerst en Oud-en-Nieuw valt, hopelijk zijn die dagen veel mensen vrij en kunnen ze dinsdagavond de tijd nemen om te voleyballen. Uitgebreide informatie staat elders in de digitale nieuwsbrief.
Dit jaar willen we het toernooi extra onder de aandacht brengen van 3 groepen mensen, nl. ouders van jeugdleden, oud-spelers van ViP die de laatste vier jaar hun lidmaatschap opzegden door hen speciaal uit te nodigen en alle sponsoren, die via shirtreclame of als adverteerder ViP een warm hart toe dragen. Daardoor hopen we op een grote opkomst op het komende mixtoernooi.

De deelname aan de Deen Jeugdsponsor Actie 2015 heeft de vereniging een zeer fraai bedrag van € 854,79 opgeleverd. Dankzij de enthousiaste bijdrage van veel jeugdleden die bij de kassa van het Deen filiaal aan het Meerland bijna de sponsormuntjes uit de handen van de klanten trokken kon dit mooie bedrag behaald worden. Een bedrag waarmee we weer veel leuke dingen kunnen doen. Iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft, hartelijk dank!!

Hoe staan we er voor in de competities?
Laten we beginnen met de dames. Dames 1 had een vliegende start en won de eerste drie wedstrijden steeds met 4-0 dus scoorde iedere wedstrijd 5 punten bij elkaar. Op dit moment staan ze tweede maar hebben 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nr 1 en als ze de komende wedstrijd winnen staan ze weer bovenaan. Dames 2 die in dezelfde poule zit vertoeft in de middenmoot. Dames 3 staat op dit moment tweede, dames 4 staat op de derde plaats, maar de nummers 1 en 2 hebben maar 2 punten meer en dames 5 staat iets van onderen.
Heren 1 heeft een moeilijk seizoen, dat was voorzien. Omdat aan het eind van het vorige seizoen veel spelers opstapten, heeft het team een forse verjonging ondergaan. Nieuwe spelers die rechtstreeks vanuit de jeugdcompetitie in eens in Heren 1 zijn gezet, moeten nog veel ervaring opdoen. We hopen met z’n allen dat ze niet hoeven te degraderen, maar dat zal nog heel moeilijk worden. Het pluspunt is in ieder geval dat de jongeren vooral veel ervaring opdoen zodat ze volgend jaar kunnen oogsten wat dit jaar gezaaid wordt.
Heren 2 staat op een gedeelde eerste plaats en vecht iedere wedstrijd weer opnieuw voor het sprokkelen van de benodigde punten. Een aantal vijfsetters gaf net een verkeerde uitslag in de vijfde set, anders hadden ze nu bovenaan gestaan.
Heren 3 heeft van de week de weg omhoog ook gevonden, zij heeft haar eerste wedstrijd gewonnen dus gaat ook vooruit en heren 4 staat met een beetje fantasie in de middenmoot.

Tot slot nog een oproep, altijd maar weer een oproep. We hebben dringend behoefte aan iemand die ons kan helpen de website te beheren en te verbeteren. Graag een reactie als je hierbij kunt helpen naar Scipio Maas, cav@vippurmerend.nl.
En als je een tip hebt voor een trainer voor het volgende seizoen. Hiervoor kun je contact opnemen met Arne Hendriks, sportzaken@vippurmerend.nl
En als allerlaatste: we hebben ook dringend behoefte aan een voorzitter voor de beachcommissie. Hiervoor kun je contact opnemen met Arne Hendriks, sportzaken@vippurmerend.nl

Met hartelijke volleybalgroet,

Bert Bouman

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money