Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de Voorzitter (19)

Komende week hebben we even een kleine adempauze, de herfstvakantie. Geen trainingen, maar wel competitie. Wel hebben we als bestuur deze week vergaderd over allerlei zaken die de vereniging raken. Zo was er een terugblik op de jaarvergadering van 29 augustus jl. De notulen van deze vergadering staan al een tijd op de website, dus zijn voor iedereen te raadplegen.

We maken ons druk over programma’s om de jeugd te betrekken bij het scheidsrechteren. Daartoe zal binnenkort een beleidsplan worden geïntroduceerd waarbij de jeugd vanaf 16 of 17 jaar betrokken zal worden. Iedereen zal een scheidsrechterscurus krijgen en daarna ingedeeld om jeugdwedstrijden te fluiten.

We hebben gesproken over een gezonder drank- en etensaanbod in onze sportkantine. Daarbij moesten we vooral denken aan broodjes gezond, fruit, smoothys, enz. We hebben na rijp beraad toch besloten hier niet op in te zetten. Al deze producten hebben een zeer beperkte houdbaarheidsdatum en zijn in onze sportkantine, de Karekiet, waar we slechts 1 of 2 avonden verblijven niet lang goed te houden. We zijn dus bang dat het meeste van deze spullen dan weggegooid moet worden. Wij beschouwen het als een eigen verantwoordelijkheid van iedere volleybalspeler om zelf dan die spullen van huis mee te nemen als daar zo dringend behoefte aan is.

We hebben uitgebreid stil gestaan bij het digitale wedstrijdformulier en zullen dat mondjesmaat in gaan voeren. Er zullen 2 tablets worden aangeschaft waar de wedstrijd in de Karekiet op bijgehouden kunnen worden. Instructie volgt.

En we hebben een zeer voorlopige tussenstand in competitieland. Heren 1 heeft zijn eerste uitwedstrijd met 3-2 gewonnen, dat hadden ze de vorige competitie nog niet gedaan. Fantastisch. Het minder goede bericht was echter dat Heren 1 de andere wedstrijd niet ook in winst kon laten eindigen, die werd verloren met 3-2, een score die heel goed bij ons vlaggenschip past. Dus toch al 5 punten uit 2 wedstrijden, en dat is dan weer niet verkeerd, als men zich realiseert dat het team zonder trainer zit en in een geheel andere samenstelling op het veld staat. En afgelopen zaterdag werd er thuis met 3-1 gewonnen.

Heren 2 heeft drie wedstrijden achter de rug, een daarvan was tegen Bevok waar ze met 4-0 werden weggetikt, dat deed pijn, vooral omdat er 2 sets bij waren met 26-24. Heren 3 en 4 staan in de middenmoot of bijna onderaan, nog niet getreurd, de competitie duurt nog lang!! Dames 1 en 2 staan naast elkaar in het midden, dames 3, 4 en 5 redelijk in het midden of iets er boven. Van de jeugd kan gezegd worden dat ze op alle fronten lekker meedraaien. De meeste teams, Heren, dames en jeugd hebben nog maar relatief weinig wedstrijden gespeeld, dus een goede standvergelijking is eigenlijk nog moeilijk te maken.

Het bestuur wenst in ieder geval alle teams veel sportief plezier bij de wedstrijden.

Met een hartelijke volleybalgroet,

Bert Bouman

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money