Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de Voorzitter (14)

Op vrijdagavond 3 januari 2014 hebben we een schitterend mixtoernooi gehouden. Schitterend vanwege de hoge opkomst (54 deelnemers), schitterend vanwege het deelnameveld (alle 9 teams waren sterk aan elkaar gewaagd), schitterend vanwege het buffet dat de hele avond ter beschikking stond van de hongerige gasten en schitterend vanwege de perfecte barsamenstelling die de dorstige gast met een drankje ten dienste stond.

Het doel van een mixtoernooi is toch een samenstelling van teams te creëren waarbij alle teams grotendeels gelijkwaardig aan elkaar zijn. Dat is deze avond wonderlijk schoon goed gelukt.

De uitslag in de beide poules gaf aan dat de teams bijna allemaal even sterk waren. In één poule waren aan het eind 3 teams die evenveel sets hadden gewonnen en daarbij moest dus het aantal gescoorde punten in de setstanden de doorslag geven. In de andere poule werd de winnaar pas in de allerlaatste wedstrijd bekend, waarbij deze winnaar, als hij die wedstrijd zou hebben verloren, zelfs als laatste zou zijn geëindigd. Zo dicht zaten al deze teams met hun punten dicht bij elkaar. Zo werd het team dat aan het begin van de laatste wedstrijd nog als vijfde geklasseerd stond, toch nog nummer 1.

De finale tussen de beide nummers 1 eindigde in een overwinning voor ‘de wilde zwijnen’.

Vanuit de Bondsraad heb ik nog het volgende te melden.

Eerst even een uitleg van wat de Bondsraad is. Dat is het hoogste orgaan van alle volleybalverenigingen in Nederland, de NeVoBo waar wij als ViP lid van zijn.

De Bondsraad bestaat uit 20 vertegenwoordigers uit de Regio’s. De NeVoBo kent 4 regio’s, waarvan West er eentje. ViP zit in de Regio West. Elke Regio heeft 5 vertegenwoordigers in de Bondsraad.

Twee keer per jaar is er een Gewestvergadering waar alle bestuurders van de verenigingen voor worden uitgenodigd. Jouw voorzitter gaat iedere keer naar zijn Gewestvergadering. Er worden zaken besproken die onze vereniging uiteraard aan gaan en waarover wij voorstellen en adviezen kunnen meegeven aan onze Bondsraadvertegenwoordigers.

Zo hebben wij in de laatste Gewestvergadering onze bondsraadvertegenwoordigers verzocht 2 zaken te bespreken in de Bondsraad.

Wij willen de voorgestelde verhoging van de bondscontributie (nu € 10,00) NIET structureel verhogen met 25%, maar slechts voor een periode van maximaal 3 jaar.
Wij willen dat de opbrengst van deze extra inkomsten verdeeld wordt in een verhouding van 2:1 voor breedtesport versus topsport. De opbrengst is ongeveer € 300.000, want er zijn 120.000 leden lid van de NeVoBo. Dit betekent dan 3 jaar lang € 200.000,00 voor de breedtesport en dat betekent dat dit geld indirect weer ten goede komt aan de verenigingen. De andere € 100.000,00 komt dan ten goede aan het nationale team.
Alhoewel onze Bondsraadvertegenwoordigers ons vertegenwoordigen op persoonlijke titel en dus eventueel dwars tegen onze adviezen in die hen op de Gewestvergadering worden meegegeven – toch anders kunnen stemmen, hebben onze 5 vertegenwoordigers goed naar de Gewestvergadering geluisterd en onze adviezen overgenomen. Sterker nog: deze adviezen zijn door de gehele Bondsraad overgenomen. Er lagen immers minder duidelijk omlijnde plannen wat met het geld te doen en de Bondsraad had aanvankelijk het voorstel voor liggen om de contributieverhoging structureel in te voeren.

Een mooi succesje voor onze Bondsraadvertegenwoordigers.

Een andere zaak die ook door ons gewest is ingebracht is een herverdeling van de stemverhouding die een vereniging vertegenwoordigen bij het uitbrengen van je stem op een vergadering. Er zijn heel veel verenigingen die bij de NeVoBo geregistreerd staan met 1 lid. Een vereniging met 1 lid had 1 stem, een vereniging met 200 leden heeft 4 stemmen. Er is op de laatste vergadering een verandering in stemmenaantallen voorgesteld waarbij verenigingen met 1 lid minder dominant hun invloed kunnen aanwenden dan verenigingen met bijv. 200 leden. Dit voorstel wordt nog langs de officiële route ingebracht. Je hoort daarvan de uitslag te zijner tijd.

Tot slot wens ik jou – als ik het al niet eerder had geschreven in mijn verhaal uit aflevering 13 – een goed, succesvol, blessurevrij vervolg op dit mooie volleybalseizoen.

Bert Bouman

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money