Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de voorzitter (13)

Er is weer heel veel gebeurd de afgelopen maanden. In de allereerste plaats hebben we als vereniging lekker en goed gespeeld in de competitie die nu een half seizoen oud is. Dames 1 staat op de eerste plaats, Heren 2 en 3 eveneens. Dames 3 staat bijna bovenaan. Allemaal fantastische prestaties, maar de mooiste prestatie wordt op dit moment geleverd door de meisjes C2 die geen enkele set hebben verloren. Zij zijn kampioen geworden met het maximaal mogelijk haalbare aantal punten van 9 gewonnen wedstrijden maal 4 punten is 36 punten. Super, meiden!!!!! Nu vanaf januari in de eerste klasse laten zien wat jullie waard zijn. We zijn benieuwd.

Het bestuur mocht van SPURD 4 bioscoopkaartjes weggeven aan leden die zich voor onze vereniging zeer verdienstelijk maken. Wij hebben besloten Scipio en Brigitte Maas en Wim Koeten en Marian Deken naar de bioscoop te sturen, hetgeen zij in dank hebben aanvaard.

Ik wil je een aantal zaken in herinnering brengen die aandacht verdienen.

Wij hebben nog te weinig IVA-certificaathouders in onze vereniging. Graag wil ik iedere bardienstmedewerker oproepen dit certificaat te halen door de cursus met test uit te voeren die op http://www.nocnsf.nl/iva staat. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

Dat brengt mij tevens tot het verzoek aan onze huidige 16- en 17-jarigen, die tot gisteren nog rustig in de kantine hun biertje mochten en konden drinken. Jammer en helaas, na 1 januari mogen we dat niet meer doen en we zullen het ook niet meer doen, want anders lopen we grote kans dat onze vergunning wordt ingetrokken met een boete er boven op. Dus ouders en jongelui: laten we ons aan deze nieuwe regel houden ajb.

Ons vlaggenschip, heren 1 dat in de derde divisie speelt,  heeft de Karekiet tot succeshal gemaakt. Tot nu toe hebben de heren alle thuiswedstrijden die in de Karekiet zijn gespeeld met 3-1 gewonnen. Ze hebben gisterenavond (20 dec.) in een heel leuke wedstrijd Madjoe 1, die vierde staat, opzij gezet en zijn daardoor weer een plaatsje naar boven opgeschoven. Met nog een wedstrijd minder gespeeld dan alle andere teams maken ze kans enkele plaatsen te stijgen omdat in het midden veel teams met bijna even veel punten staan.

In de bekercompetitie zijn ze helaas uitgeschakeld maar de wedstrijd was bloedstollend spannend, want zij kwamen van een 2-0 achterstand in setstanden terug naar een vijfsetter met enkele keren matchpoint voor onze mannen. Helaas boog die score op het allerlaatste moment net om in het voordeel van de tegenstander.

Nieuws uit de Nevobo-wereld is er, maar het is niet zo’n leuk bericht. De bondscontributie van € 10,00 per jaar zal in het eerstvolgende seizoen worden verhoogd naar € 12,50. Wij zullen deze verhoging niet apart doorbelasten in onze eigen contributie omdat we de afgelopen jaren onze contributie overall hebben laten toenemen met het jaarlijkse inflatiepercentage. Komend jaar zal de contributie net als de laatste jaren gewoon met het inflatiepercentage worden verhoogd en niet meer dan dat.

Tot slot wil ik je nog attenderen op het komende mixtoernooi op vrijdag 3 januari 2014. Een echt mix-toernooi, waarmee wordt bedoeld dat niet jij je team samenstelt, maar de organisatie van die avond, waarbij er gestreefd zal worden naar teams van allemaal gelijkwaardig niveau, waardoor de spanning meer aanwezig is van: wie zal dit toernooi winnen?

Met bescheiden regels van: geen snoeiharde services, geen keiharde smashes, maar een beetje campingachtig spelen voor de gezelligheid en dus een beetje slim spelen: de bal in een gaatje prikken waar net niemand staat. Te beginnen met een ouder-/kindtoernooi vanaf 17:00 uur en aansluitend vanaf 20:00 uur het toernooi voor de volwassenen en de oudere jeugd. Kosten: € 5,- per persoon vanwege het gratis buffet dat er bij is.

Rest mij jou prettige kerstdagen te wensen en een heel gelukkig en sportief 2014. Hopelijk tot ziens op 3 januari in het nieuwe jaar.

Bert Bouman

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money