Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de Voorzitter (9)

Afgelopen donderdag, 7 maart, kwam het bestuur wederom bijeen. Op de agenda stond onder andere het Cultuurbeleid. Wat is het Cultuurbeleid van ViP, hoe omschrijf je nou zoiets, en sterker nog, wat willen we er uiteindelijk mee bereiken. Eerst vroegen wij ons af wat de meeste leden van ViP willen. Willen zij trainen en af en toe een balletje leuk hoog houden (recreanten), willen zij zo hoog mogelijk competitie spelen, willen zij gezelligheid naast het trainen en dus na afloop gezellig nog even nakletsen in de kantine onder het genot van een drankje en een hapje? En toen stelden we vast dat er veel mensen zijn die allemaal een of meerdere van deze componenten bij ViP willen. Je kunt het dus nooit iedereen naar de zin maken. En toch kwam er wel een rode draad tevoorschijn. Onze ViP-cultuur heeft in ieder geval een duidelijke structuur. We hebben veel commissies en iedereen wordt verondersteld te weten bij welke commissie hij/zij moet aankloppen als hij ergens iets over wil weten. Het bestuur focust zich op beleid, de commissies op de uitvoering van de jaarplannen, die zij zelf ieder jaar opstellen. Vaak ambitieuze jaarplannen, waarbij het telkens een forse uitdaging is die jaarplannen te realiseren, maar toch………, vaak met succes wel gehaald.

De mixtoernooien behoeven nog wel wat aandacht, die waren altijd goed bezet en voorzagen in een behoefte. Wij als bestuur willen die graag weer nieuw leven inblazen. We vinden dat we op de goede weg zijn, maar we zijn er nog lang niet. Veel vrijwilligers hebben we nodig die de vereniging in haar volle omvang willen dragen. Wordt vervolgd. Het bestuur heeft zelf ook een jaarplan waarin heel veel activiteiten staan, die op of voor een bepaalde deadline gehaald moeten worden. Het is een zware opgave alle deadlines steeds te halen. Wij zijn streng voor onszelf en verlangen van elkaar dat deadlines gehaald worden. Dat wil niet zeggen dat we onder grote druk werken, als we op tijd met een klus beginnen halen we onze deadlines. In grote harmonie worden de bestuursvergaderingen steeds tot een goed einde gebracht. Ik voel me als voorzitter heel gelukkig met een fantastisch bestuur. En dat wil ik hier graag even gezegd hebben. Ons plan “ViP op weg naar 2020” en de daarin uitgesproken ambities werden ook weer eens onder de loep genomen. Welke activiteiten hebben we uit te voeren om te voldoen aan onze plannen die we in 2020 gerealiseerd willen zien. Dat betekent niet wachten tot 2019 en dan eens aan de gang gaan, nee, het betekent jaar in jaar uit de plannen analyseren, actualiseren en waar nodig in gang zetten of verder uitwerken. Wij spraken af dat we de komende tijd veel aandacht gaan besteden aan het vergroten van de betrokkenheid van alle lagen binnen de vereniging, op het gebied van de organisatie zullen we nieuwe commissieleden/voorzitters voorzien van een klein beetje training of gesprek met het bestuur. Wij gaan ons best doen sponsoren te vinden. Wij gaan evenementen echt aangrijpen om nieuwe leden te werven. Wij willen scheidsrechters opleiden, zodat we voldoen aan de eisen van de Nevobo op dat gebied. Al met al was het weer een vruchtbare vergadering.

Onze volgende vergadering is op 9 april in de Karekiet, aanvang half acht.

Met een hartelijke volleybalgroet,

Bert Bouman

 

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money