Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0723
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de Voorzitter (7)

Op 15 september is jullie voorzitter samen met Scipio Maas naar het Nationaal Volleybalbestuurderscongres geweest in Amersfoort, georganiseerd door de Nevobo. Onder aanvoering van de dagvoorzitter Arnold Vanderlyde (8x Nederlands kampioen zwaargewicht, 3x Europees kampioen en 3x brons op de Olympische Spelen) werden wij goed geïnformeerd over sportief en positief besturen met als thema: Van traditie naar ambitie. Met enthousiaste verhalen van onder andere Hans Nieukerke (voorzitter van de Nevobo), Michel Everaert (directeur Nevobo Beachvolleybal WK 2015 dat in Nederland wordt gehouden) en waardevolle toespraken van Ruben Houkes en vooral Berend Rubingh (Back2Basics) werden wij ingewijd in het verbeteren van onze bestuurderskwaliteiten.

Een filmpje dat op Youtube staat wil ik je daarbij niet onthouden. Neem eens de tijd en ga dat filmpje bekijken. Het is in opdracht van de KNVB voor het voetbalcircuit gemaakt maar geldt onverminderd stevig ook voor ons volleyballers. http://www.youtube.com/watch?v=Umomu_aDQ4w

Ik raad je aan dit filmpje te bekijken. Daarmee kun je zien waar een bestuur voor hoort te staan maar waar jij als lid ook mee te maken krijgt. Het filmpje duurt 10 minuten, dus neem ajb even de tijd. In dat filmpje ligt vooral een opdracht richting het bestuur. We zullen als bestuur daar vooral veel aandacht aan besteden. Dat kan, dat kost veel tijd. Maar daar hebben we ook jou bij nodig. Waar heb ik het over?? Kijk naar het filmpje!

Ik wil het met jou ook nog even hebben over de afgelopen algemene ledenvergadering, die van vrijdag 7 september.

De volgende zaken zijn vastgesteld en door de alv aangenomen: het jaarverslag van het bestuur, de financiële verantwoording (de jaarrekening) van de penningmeester, een voorstel tot dechargeverlening van de kascontrolecommissie en het introduceren en dus aanschaffen van een nieuw tenue.

Dit nieuwe tenue zal met ingang van het volgende seizoen (2013-2014) worden ingevoerd. Als dat tenue (broekje plus shirt) tezamen circa 60 euro zou kosten (dit is hoog ingeschat) dan heb je nog een jaar de tijd om dit bedrag bij elkaar te sparen: met het opzij leggen van 5 euro per maand kun je over een jaar een compleet tenue aanschaffen. En het is om die reden ook belangrijk om nu al te weten dat dit over een jaar ingaat en er dus aan zit te komen. Dan is het straks geen verrassing meer.

Hoe dat tenue er precies gaat uitzien, is nog niet helemaal bekend, daarover zullen alle leden gevraagd worden om zitting te nemen in een “commissie nieuw shirt”. In de alv werd nl .gevraagd om inspraak in de uitvoering van dat shirt. Wel is al vastgesteld dat het broekje zwart zal zijn. De kleuren van het shirt zullen bestaan uit dezelfde kleuren als het huidige shirt: geel, rood en zwart, de drie kleuren die nu ook terug komen in de vlag van Purmerend.

Er is al een ontwerp, het ziet er fris en strak gelijnd uit, maar daar kan dan nog over gesproken worden. De uitnodiging tot deelname in die commissie volgt binnenkort.

Dan begint de komende week de competitie. Ik wens jullie een sportief en blessurevrij volleybalseizoen, veel overwinningen, maar je mag, zoals Arnold ons vanmiddag vertelde best voor brons gaan als goud te hoog gegrepen is.

Met een hartelijke volleybalgroet,

Bert Bouman

 

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money