Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de Voorzitter (3)

Het is maandag 6 februari 2012 en ik zit nog na te genieten van de clinic gisterenmiddag en de interland van ‘Heel’ Jong Oranje tegen ‘Heel’ Jong Noorwegen.
Van half drie tot vier uur hebben bijna 60 jeugdspelers in drie groepen van elk een half uur les gehad van Ron Zwerver en zijn Jong Oranje.

Het was fantastisch om te zien wat voor kapriolen de jeugd moest uithalen om te leren een betere balbeheersing te krijgen onder aanvoering van Ron en zijn team.

En wat was de jeugd enthousiast. Met forse duiken over de vloer moesten de jongsten de bal koppen en er voor zorgen dat die dan weer tien meter werd teruggespeeld over de vloer. En daarna volgden nog veel meer balbeheersingsoefeningen die ze allemaal met groot enthousiasme uitvoerden.

Na een half uur kwam de C-jeugd en later de B-jeugd ook aan de beurt.

Ron Zwerver – voormalig Nederlands Volleybalinternational – hij heeft in totaal 463 interlandwedstrijden voor Nederland gespeeld en behaalde Goud op de Olympische Spelen in Atlanta in 1996 – is inmiddels 44 jaar maar bij de jongste deelnemers van ViP natuurlijk niet zo bekend als bij de oudere jeugd.

Als je zo’n man in huis krijgt, dan mag je je gelukkig prijzen. Het werd een fantastische middag.

Aansluitend om 5 uur werd de interland gespeeld tussen het aanstormend talent van Nederland en Noorwegen, twee teams met jeugdspelers in de leeftijd van 16 tot 18 jaar.

Nederland won deze wedstrijd met 3-1. Onder aanvoering van Arne Hendriks die als speaker fungeerde werd de zaal opgezweept Nederland te steunen door de spelers (en later ook de Noren) vooral aan te moedigen.

Alle eer van deze mooie middag komt Arne toe.

In krap drie-en-een-halve week heeft hij deze clinic en deze wedstrijd naar Purmerend kunnen halen.

Alle lof voor Arne, die daarbij is bijgestaan door een groot team vrijwilligers. Chapeau voor dit grote team. Met een enorme inzet van al deze vrijwilligers kon deze middag tot een groot succes worden gemaakt.

En met de verdiensten van de vrijwilligers die een groot aantal sponsors heeft weten binnen te slepen, kon de middag worden afgesloten met een zeer fraai buffet voor de spelers van beide teams (aangeboden door Spijkerman van de Neckerdijk, die tevens een etablissement beheert genaamd Slot Purmersteijn aan het Slotplein).

En dat alles in De Kraal, die speciaal op kosten van Spurd voor ons geopend werd gehouden.

Zonder alle andere sponsors te kort te doen, want er waren er nog veel meer, die voor het vervoer van de spelers van beide teams zorgden, die een delegatie van de Noorse ambassade van het station haalde, enz.enz.

Al met al was het op 5 februari een heel mooie middag geworden waar vooral de jeugd met voldoening op terug kan kijken. Door Ron Zwerver getraind te mogen worden is te vergelijken met als door Johan Cruyff een middag op een voetbalveld getraind te mogen worden. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Met een hartelijke volleybalgroet,

Bert Bouman

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money