Volleybalvereniging
IMG_6085
IMG_0675
IMG_0686
IMG_0723
IMG_0709
IMG_5394
img_5450
2016-2017-mc1
20162017-recreanten-dinsdag
2016-2017-d1
2016-2017-mc3
Voorzitter

Van de Voorzitter (2)

Zo, we zitten al weer over de helft van januari in het nieuwe jaar. Nieuwjaarswensen worden niet meer uitgesproken, dat hebben we allemaal elkaar al gedaan op de eerste of tweede trainingsavond.
Op 19 januari 2011 ben ik naar de Regioraadsvergadering geweest in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Er werden voorstellen gedaan over de opzet van de nieuwe competitie 2012-2013, dus voor het komende seizoen en daar zijn besluiten over genomen.
Voor Purmerend verandert er vooralsnog niets. In het speelgebied Mid-West van onze Regio West wordt de organisatie van de seniorencompetitie aangepast. Om in de lagere klassen voldoende teams in een poule te houden en de reisafstanden niet al te groot te maken, is er met ingang van het nieuwe seizoen voor gekozen de 5e klasse uit speelgebied Mid-West te laten vervallen en op te nemen in de 4e klasse. Zo ontstaan de volgende klassen:

13 2e klassen in de regio West, waarvan 8 in het speelgebied Holland (w.o. Purmerend) en 5 in het speelgebied Mid-West,

17 3e klassen (10 x speelgebied Holland, 7x speelgebied Mid-West) en

16 4e klassen (willekeurig over de oude speelgebieden. Dit laatste betekent dat hier klassen kunnen worden gecreëerd uit de verschillende speelgebieden).

1e klasse en hoger verandert er niets.

Door minder degradaties toe te passen, wordt de kans vergroot dat alle poules uit 12 teams gaan bestaan. Nu spelen enkele teams slechts in een poule van 10 of 11 teams. Er zullen dus volgend jaar mogelijk volle poules ontstaan en daardoor meer wedstrijden gespeeld moeten worden. Meer waar voor je geld dus.

Verder is er gesproken over de halve competities die Amsterdam kent. De meeste Amsterdamse teams willen die uitzonderingspositie behouden, zij zijn tevreden met de halve competities. Ze kunnen promoveren in december en starten in januari met een nieuwe halve competitie. Dat lijkt leuk en heeft voordelen. Maar er zit een groot nadeel bij. Het inhuren van zaalruimte in december voor de periode vanaf januari moet dan worden aangevraagd op basis van het nieuwe speelschema en kan wel eens tot grote problemen leiden met betrekking tot onze wensen bij Spurd, waar wij alle zaalhuur bestellen voor de competitiewedstrijden. Bovendien kosten halve competities meer inspanningstijd voor de vrijwilligers die dat allemaal moeten organiseren, die zitten daar natuurlijk ook niet op te wachten. Kortom, via een rondje clusterbijeenkomsten zal de NeVoBo inventariseren wat de meerderheid van de clubs willen. In ieder geval wil de NeVoBo het liefst van de uitzonderingspositie die Amsterdam thans heeft, af. Het zou kunnen betekenen – als wij dat allemaal willen (!!) – dat in de hele Regio 2 halve competities worden gespeeld, of …. een hele competitie waarbij gespeeld wordt in poules van 6 teams. Denkt u hier eens over na en laat uw stem aan mij horen!!

Met een hartelijke volleybalgroet,

Bert Bouman

Over de schrijver

René

René

Speelt sinds 2003/2004 volleybal bij ViP. Tussentijds wat uitstapjes gemaakt naar Croonenburg en Compaen, maar weer teruggekeerd bij ViP. Maakte deel uit van het team dat 2 jaar uitkwam in de 3e divisie in seizoen 2013/2014 en 2014/2015, een unicum voor ViP.
Heeft een aantal jaar in het bestuur van ViP gezeten en onderhoudt de website en de communicatiestromen binnen en buiten de vereniging.

Powered by keepvid themefull earn money